Çözüldü Farklı RAM'ler sorun yaratır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XXXlimon

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle kusura bakmayın elimde RAM'ler hakkında bir bilgim yok. Bir arkadaşım adına bilgi toplamaya çalışıyorum. Arkadaşım 4 GB RAM ile bilgisayar kullanıyordu ve 8 GB RAM ekleme yaptı ancak bundan sonra birtakım mavi ekran hataları ve performans düşüklükleri ile karşılaştı. Bunun nedeni RAM olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Aynı MHz, CL, voltaj değerlere sahip olursa beraber çalışabilirler.

Evet RAM'ler.

Olabilir ama arkadaşın neden çıkartıp denemiyor?

Hocam aynı MHz değerinde alırsanız sorun yaşamazsınız. Uyumu çalışmaları gerekiyor. Ama tabii ki 4x2 8x2 16x2 şeklinde kullanmanız daha iyi olacaktır. İkili şekilde çok daha uyumlu çalışırlar.

MHz ve CL değerleri aynı ise pek sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Fakat aynı marka/model olursa daha garanti olur.

Bir bilgisi olmadan aldıysa mhz farkı yüzünden olabilir. Veya aldığı ram sorunludur.

Aynı MHz, CL, voltaj değerlere sahip olursa beraber çalışabilirler.

Çözüm
Anladım, çıkarıp deneyecek zaten kendisi de bende bilgi edinmek için sormuştum. Herkese teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…