Farklı şehirlerde toplu taşıma nasıl kullanılır?

Blackss

Megapat
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. Diyelim turistik gezi amaçlı başka illeri geziyorsunuz.

O illerde ki toplu taşıma araçlarını (otobüs, tramvay) vesaire nasıl kullanacağız? Bende sadece İstanbul Kart var mesela. Oralarda geçmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyükşehir ise kartını alıp para yükletiyorsun. Kartın kendisi 5 TL falan oluyor. Büyükşehir değilse nakit.
İstanbul'da nakit kabul etmiyorlar mesela ama ben Çorlu'ya falan gitsem orada otobüse binince nakit mi ödeyeceğim? Hani eski usul gibi. Para üstü falan sıkıntı olmuyor mu?

Çorlu büyükşehir mi? Büyükşehirlerde kart uygulaması gerisi nakit. Bu kadar kasmana gerek yok. Eğer kart uygulaması varsa adımını attın mı, adım başı kart satan yer görürsün.

Her şehirde farklıdır bunun için gideceğiniz yere bağlı.

Örnek İzmit'te toplu taşıma araçlarına hem taşıt kartı, hemde para kullanabiliyorsunuz. Kayseri'de dolmuş yok sadece otobüs var sadece bilet kullanabilirsiniz. İstanbul'da dünya çeşit taşıma aracı çoğunda bilet, bazılarında para.

Bunun için gideceğiniz yer için araştırma yapabilirsiniz. Ya da gittiğinizde birilerine sorabilirsiniz bu kadar kasmanıza gerek yok🙃

Zorunlu demedim ki zaten. Sadace büyükşehirler kolaylık olsun, diye bu uygulamaya geçiyor. Nerdeyse tüm büyükşehirlerde bu uygulama var. Mesele nakit, kart meselesiyse ona bakarsan her şehirde dolmuşcular var. Çok abartılacak bir şey değil. Kartla ise geçici kart alırsın.

Mesela Kentkart birden çok şehirde çalışıyor diye biliyorum.
Turistik gittiğin şehirde nakit ödemeyle de idare edebilirsin.

Gelecekte Türkiye Kart çıkacak tüm toplu taşımalar tek kart olacakmış. Şu an test aşamasında, İnşallah tamamlanır ve yayınlanır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı