Farming Simulator 22 save dosyaları çok yüksek yer kaplıyor

K_C

Centipat
Daha fazla  
Saçma olacak ama kafama takıldı, Epic Games'ten FS22 aldım fark ettim ki save dosyası diğer oynadığım hikaye oyunlarının dosyalarından daha çok yer kaplıyor, haliyle oynadıkça da büyüyor. 2 saat civarında oynadım ve neredeyse 1GB oldu; diğer oyunların 200 MB bile değilken normal mi? Bulut kaydetmesi de yapıyor.

Belgeler > My Games > Farming Simulator2022 klasörüne girip en fazla boyutu olan dosya "shader_cache" dosyası mı?

Veya en fazla boyutu olan dosyayı bulup resmini atabilirsin.

Hocam bir sorun var gibi. 1 GB cidden yüksek bir değer. Herhangi bir mod kullanıyor musun?

6 farklı mod kullandığım 8 saatlik save.

@K_C

Shader cache ise sorun olmaz FS 22 için gerekli bir şey.

Ne işe yaradığını şu alıntı yaptığım mesaj ile kolayca anlayabilirsin.

"Shader Cache'in buradaki olayı oyun içinde gerçek zamanlı oluşturulan gölgeleri kaydederek bunları tekrar oluşturmamak. Bu sayede aynı gölgeleri her defasında yeniden derlemek yerine sabit diskteki hazır derlenmiş gölgeler kullanılıyor''

Yani bu dosyayı silerseniz yeniden shader cache oluşturmak zorunda kalır oyun ve takılmalar ve donmalar yaşanabilir.

Mod varsa bu da yapabilir.

Hocam bir sorun var gibi. 1 GB cidden yüksek bir değer. Herhangi bir mod kullanıyor musun?

Eki Görüntüle 2210618
Hayır ben hiçbir mod indirmedim ama belki oyun başlangıcında falan inmiştir nerden bakabilirim

İlk başta çok takılma vardı arazi detay seviyesi gibi bir ayarla oynadım düzeldi sonra eski haline getirdim şu an bi sıkıntı yok, oyunu ve dosyalarını silsem tekrar yüklesem kaldığım yerden deva edermiyim epic bulutları eşitliyor çünkü Ve epic de 35 gb diyor oyuna , dosyalara baktığımda 38 gösteriyor .

Eki Görüntüle 2210618
Toplamda 2 saat oynadığım oyunda böyleyse…
Her girdiğimde en az 20-50 mb artıyo sanırım.

Dosya Ekleri

• image.jpg
    255,3 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Save dosyasının içeriğine girip hangi klasör, hangi dosya bu kadar yükseltiyor bakabilir misin?

İlk attığım fotoğrafta var MB cinsinden olan hepsi orada.

Hocam kendimden de kontrol ettim çok normal. Sizde shader direkt 200 MB tutuyor. Backup ise 200 MB.
Bende shader 600 MB, Backup dosyası ise 400 MB. Dosya geneli mod yüklü olduğundan 4 GB. Oyunun yaptı bir şey sanırım bu. Shader yüksek alan kaplıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…