Bütçe 5500.Bütçeniz nedir ?
Gerçek 1ms istiyorsanız :
0.5ms :BenQ Zowie XL2546 24.5" 1ms Full HD Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz BenQ Zowie XL2546 24.5" 1ms Full HD Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! BenQ Zowie XL2546 24.5" 1ms Full HD Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 9.990,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
BenQ Zowie XL2546K 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz BenQ Zowie XL2546K 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! BenQ Zowie XL2546K 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 17.115,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bunun dışındaki TN panellerde de bu ms lere ulaşmak mümkün fakat BenQ kadar temiz görüntü verip bu kadar düşük gecikmelere ulaşan panel sayısı az.
Sorunuza gelecek olursak IPS paneller uygun şartlar sağlandığında 1ms verebiliyorlar. Fakat bunun için ya parlaklıktan kısmaları gerekiyor veya ghosting eklenebiliyor görüntüye.
Eki Görüntüle 1383195
Eki Görüntüle 1383197
Yukarıda ortalama GTG gecikmelerini ve giriş gecikme sürelerini görebilirsiniz. Kafanızda bir fikir oluşmuştur umarım.
Bütçe 5500.
Şu 2 model arasında kaldım açıkcası. Panele göre karar vericem gibi gözüküyor. İnternette ikisi için inputlag testlere baktım fakat bulamadım.
1. Dell 24,5" AW2521HFLA 1Ms 240Hz Full HD HDMI DP IPS Gaming Monitör fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, Dell 24,5" AW2521HFLA 1Ms 240Hz Full HD HDMI DP IPS Gaming Monitör en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
2 . AOC AG251FZ2E 24,5 inç monitör | AOC Monitör
Videoları attığınız için çok teşekkür ederim hocam. Eğer göz attıysanız siz hangisini tercih ederdiniz?
İki videoda fena değil gibi. Bunlardan karşılaştırma yapabilirsiniz.
Sadece rekabetçi oyunlar mı oynuyorsunuz yoksa monitörde günlük kullanımda da bulunuyor musunuz? Video, film vs. gibi.Videoları attığınız için çok teşekkür ederim hocam. Eğer göz attıysanız siz hangisini tercih ederdiniz?
Ben normalde ne seçerdim diye sorarsanız imzamda da görüldüğü gibi Hz olarak yüksek değil de renk ve görüntü kalitesi olarak yüksek ve aynı zamanda düşük gecikme süreleri sunan bir monitör tercih ederdim. Çünkü e-spor arenada oynayamayı düşünmüyorum veya oyunlarda profesyonel olmayacağım. Günlük kullanım yapıyorum, mimarlık işlerimde renkler işe yarıyor. Render yaparken işe yarıyor. Oyunlarda harika gözüküyor zaten. 165Hz'de rekabetçi oyunlar için yeterli geliyor.Sadece rekabetçi oyunlar mı oynuyorsunuz yoksa monitörde günlük kullanımda da bulunuyor musunuz? Video, film vs. gibi.
Eğer sadece CS, Valorant gibi oyunlar oynayacak ve rekabetçi arenada kasılacaksanız TN panelin gecikme süreleri biraz daha iyi. Fakat attığınız TN monitörde de Overdrive'ı en üst seviyeye getirirseniz yine parlaklık düşüyor.
Diğer türlü günlük işler içinde kullanacaksanız IPS daha mantıklı.
Anladım. Ara sıra tabi ki film izliyorum fakat genel olarak rekabetçi oyunlar oynuyorum ve yüksek seviyelerde oynadığım oyunlar var. Sanırım bu sebep ile TN panele yönelmem gerekebilir. FAST IPS olduğu için TN panel ile yakın olduğunu söyleyen var fakat hala TN önde gibi gözüküyorSadece rekabetçi oyunlar mı oynuyorsunuz yoksa monitörde günlük kullanımda da bulunuyor musunuz? Video, film vs. gibi.
Eğer sadece CS, Valorant gibi oyunlar oynayacak ve rekabetçi arenada kasılacaksanız TN panelin gecikme süreleri biraz daha iyi. Fakat attığınız TN monitörde de Overdrive'ı en üst seviyeye getirirseniz yine parlaklık düşüyor.
Diğer türlü günlük işler içinde kullanacaksanız IPS daha mantıklı.
Ben normalde ne seçerdim diye sorarsanız imzamda da görüldüğü gibi Hz olarak yüksek değil de renk ve görüntü kalitesi olarak yüksek ve aynı zamanda düşük gecikme süreleri sunan bir monitör tercih ederdim. Çünkü e-spor arenada oynayamayı düşünmüyorum veya oyunlarda profesyonel olmayacağım. Günlük kullanım yapıyorum, mimarlık işlerimde renkler işe yarıyor. Render yaparken işe yarıyor. Oyunlarda harika gözüküyor zaten. 165Hz'de rekabetçi oyunlar için yeterli geliyor.
Kullandığım monitör : MSI Optix MAG274QRF-QD, şuanki fiyatları fazla pahalı ben indirimdeyken 6.700TL'ye almıştım.
Dediğim gibi TN panel alacaksanız attığım BenQ monitörlere bakmanız daha mantıklı. Çünkü piyasadaki en alınası TN panellere sahipler.Anladım. Ara sıra tabi ki film izliyorum fakat genel olarak rekabetçi oyunlar oynuyorum ve yüksek seviyelerde oynadığım oyunlar var. Sanırım bu sebep ile TN panele yönelmem gerekebilir. FAST IPS olduğu için TN panel ile yakın olduğunu söyleyen var fakat hala TN önde gibi gözüküyor
Sağ olun. Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim.Dediğim gibi TN panel alacaksanız attığım BenQ monitörlere bakmanız daha mantıklı. Çünkü piyasadaki en alınası TN panellere sahipler.
Onun dışında 1080p 240-280Hz Fast IPS, LG Nano IPS diyor, MSI Rapid IPS diyor, bir monitör veya 1440p 144-180Hz Fast IPS bir monitör alabilirsiniz.