Fatal Fury serisini YouTube hesabında Türklere ırkçılık

Makaleler
2
Japon oyun şirketi snk, suud ailesinin %33'lük hissesini satın almasıyla artık kısmen suudi sermayeli hale geldi. Asıl dikkat çeken detay ise yeni yayınlanan Trailer'da karşımıza çıkıyor.

Bir öğretmen sahnede çocuklara İngilizce olarak 'what do you want to be when you grow up, kids?' yani 'büyüyünce ne olmak istiyorsunuz çocuklar?' diye soruyor. Buraya kadar her şey normal. Ancak 10. saniyede, çirkin şekilde tasvir edilmiş bir karakter sahneye giriyor ve bir anda Türkçe olarak 'poker masası olmak istiyorum' diyor.
Bu hem anlamsız, hem alakasız, hem de bariz şekilde Türkçeyi karikatürize edip ırkçılık yapan bir sahne. Neden böyle bir şey yazıldı, ne amaçlandı gerçekten anlaması güç.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Trailerde gösterilen fotoğraf 2.yy'lardaki vizigot , ostrogot kabilelerinin resmedilen uyruklara çok benziyor Yediremedikçe barbaroğulları başkalarına aktarıyorlar.

Trailerde gösterilen fotoğraf 2.yy'lardaki vizigot , ostrogot kabilelerinin resmedilen uyruklara çok benziyor Yediremedikçe barbaroğulları başkalarına aktarıyorlar.
Hayır, ilk başta mizahi bir içerik gibi görünüyor, ama biraz araştırınca arka planda Muhammed bin Selman'ın olduğunu fark ediyorsun. Adam, özellikle bu politikayı yürütüyor. Komik kafalar.

Türk erkekleri buna mı benziyormuş yani onu mu ima etmişler? Pek anlayamadım poker masası ne alaka?

Bu konularda genelde çok daha açık olan birisiyim. Mesela Cowboy Bebop'u yapanlardan çıkan bir animede, İstanbul sahnesi sırf bir adam Arap kıyafeti giyiyor diye eleştirilmişti ki animede de açıklaması olan bir şey. İnsanlar bana kalırsa çok saçma bir nedenden ona ağlamıştı. Ki sadece Türklerde de değil; Japonlar, AC Shadows'u bakanlığa kadar taşımıştı. O da çok saçmaydı.

Ancak buna bakıyorum; şakayı anlamaya çalışıyorum. Gerçekten anlamaya çalışıyorum. Yok, bir şey çıkmıyor. Bariz bir şekilde ırkçılık. Hadi diyelim amaçları Türk ırkçılığı değildi (Hiç sanmıyorum.) ve farklı diller kullanalım derken Türkçe kullandılar, yine iğrenç bir şaka.

Fatal Fury'den böyle bir şey görmek hem sinir bozucu, hem üzücü ne diyeyim.

Raporladım videoyu, bakalım ne olacak. Kendileri ota yoka ırkçılık demeyi biliyorlar. Bu ne...
Bugün para verdikleri için buz gibi ırkçılık yapanlar yarın kim bilir para verenler için nelerini verir...
Kendilerine yapılınca mangalda kül bırakmayanları da ses çıkarmaya bekliyoruz.

Soru çocuklara soruluyor türk diye getirilen tipe bak çocuk (cidden diğerleri çocukken bu ne ???) bile değil. Çocukken poker masası olmayı isteyen var mıydı acaba ne saçma bir istek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…