Fatih Terim'in sicili!

Pirlo bile çözmüş ne olduğunu kitabında yazmış.

Çok güzel ama...
Bu kadar paragraf yazmaya gerek var mı?
Araştıran herkes ne halt olduğunu biliyor zaten.

Yapmayın, elinize yazık.

Ne halt olduğunu bilmeyenlere ufak da olsa gösteriyor hocam en azından.

Dakikasını bulamadım lakin Fatih Terim 32.Gün'de programına bakarsanız kendisine yöneltilen motivasyon işini çok güzel anlatıyor. Bir Türk dünyaya bedeldir diyerek kupa kazanamazsınız. Galatasaray tabii ki Terim'den ibaret olmamakla beraber, en iyi başarıları beraber yaşamıştır. Çeşitli maçlarını izlememiş her bireyin ağzında dolaşan "taktik bilmiyor, taktik maktik yok" gibi lafları, maçları izleyenlerin gülünç karşıladığını söyleyeyim. Çeşitli insani yönlerini eleştirmek herkesin hakkıdır lakin bu sezon başından beri kaç kere taktik değiştirerek oynadığını görmemişlerin hala ısrarla teknik bilmiyor demesi de doğru değildir. Takımınızı gazlayarak dünyanın büyük kulüplerine kafa tutun diyerek lafımı bitireyim. Şunu da açıklayayım: Galatasaray'ın Avrupa hikayesi eskisi gibi değil hoca da farkında ve son Şampiyonlar Ligi grubunda tümüyle incelenince iyi futboldan çok az kesit olduğunu gördük. Beğenmedik eleştirdik ama sizin gibi taktik bilmiyor da demedik.

Hala da bilmiyor. Bildiğini savunmak için anca Galatasaray'lı olmak gerekir. Şenol Güneş ve Abdullah Avcı'nın maç sonu açıklamalarını izleyince ne kadar teknik bilgisi yüksek olduğunu anlayabilirsiniz. Örneğin geçen gün BJK - TS maçı Abdullah Avcı'nın maç hakkında yorumları:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

0:40 ile 1:20 arasında birtakım bilgiler veriyor.

Keza Fatih Terim'in açıklamalarına bakarsan sıradan bir teknik direktörün yapacağı yorumları da yapar. Soyunma odası videolarında da sadece bağırıp çağırıyor.

Burada Fatih Terim'in futbol başarısını eleştirecek değiliz. En çok başarı elde etmiş TD. Ama teknik kısıma gelirsek kimse bana Fatih Terim'in tekniği yüksek bir adam olduğunu söylemesin.

Atılan videoda Şenol Güneş'in istifasından yaklaşık 2 sene üstünden geçmiş olmasına rağmen isim olarak verilmiş. Sergen Yalçın oynattı o futbolu.

Çeşitli bilgiler verilmeden de oynatılan futbol üzerinden bilgi ve taktik ölçülebilir. Futbol açısından yetersiz bir bilgi kapasitesine sahip kişiler hocalardan nasıl bir oyun oynadığını anlatmasını bekler. Ben her hocanın çeşitli maçlarını izleyen biri olarak hocaların taktiklerini anlatmasını gerekli bulmuyorum çünkü ne oynatıldığını sahada görüyorum. Sergen Yalçın hoca şu anda dünyada da önemi gittikçe artan bir pres futbolu oynatıyor. Abdullah Avcı daha pasa yatkın bir oyun oynarken Trabzon'da ne yapacağını da görmek istiyorum. Fatih Terim'in tekniğinin yüksek olduğunu söyleyen yok fakat şunu da diyemezsiniz. Sırf taktikle kazanılmış bir Fenerbahçe Galatasaray derbisi oldu. Eğer kompleksli biri değilseniz taktiğini sahaya yansıttığını da görürsünüz. Taktik üzerinden eleştirelecek yerleri olsa bile bilgisiz demek sıradan bir futbol izleyicisi için hoş karşılanamaz. Kapalı savunmaları aşan oyuncularla nasıl oynanmasını bilmek bir taktik bilgi gerektirir. Kontraya çıkan bir takımı durdurmak bilgi gerektirir. Galatasaray sezon başında oynadığı karşılaşmadan en az 5 tane daha farklı taktikle sahaya çıktı ve kazandı. Hala da taktik bilmemekle itham etmek futbol bilmemektir.

Saygınlık, kişilerin kendi inisiyatifine kalmış bir durum. Kişiler sevilir veya sevilmez ona sevecek veya sevmeyecek kişi karar verir. Benim belirttiğim kısım teknik olarak yetersiz denilmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…