Fatura garanti belgesi yerine geçer mi?

• Konuyu başlatan BKY
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 31.778

BKY

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikler merhabalar.

Sinerji bilgisayar ile aramdaki mail trafiği sonucunda, kendilerinden şöyle bir cevap aldım;

"Ürünler kapalı kutusunda geldiği için garanti kartları imzalanamıyor. Faturanız garanti belgesi yerine geçer."

Böyle bir durum söz konusu olduğundan ileride herhangi bir sorun olduğunda sıkıntı çeker miyim?

O zaman artık bu cumartesi bu alışverişi gerçekleştiriyorum ve forumda da sinerji hakkında bilgilerimi paylaşıyorum. Çünkü benim gibi merak eden arkadaşlar mevcut. Teşekkürler :)

Tam olarak böyle değil.

Konu şudur;
Resmi makan derki ürünün garanti belgesi varsa satıcı üreticiyi yada toptancısından ürünün boş garanti belgesini ister ve ürün içindeki garanti belgesi haricinde bu belgeyi kaşe imza ederek ürün ile birlikte verir.Bunu yapmalıdır.

Servislerden bazıları ürün garanti belgesi yerine fatura kabul ederken bazıları da derki hayır garanti belgesi imza kaşeli olmalıdır. Ve müşteriyi satın aldığı yere yönlendirir kaşe imza yaptırması için. (Başıma geldi Arnica Bora 5000 süpürgede)

Satıcı taraf derki elimizde bir sürü ürün var hepsi kapalı kutu ve garanti belgeleri içinde. Faturamızı kaşe imza zaten yapıyoruz bu garanti başlangıcıdır. Her ürün için her marka için ekstra garanti belgesi isteyeceksek üretici içerisine neden koyuyor malın yanında göndersin.

Yani herkes haklı ama kanun yada kuralda bir boşluk var kimse de oturup ilgilenmiyor arada gidiyor öyle. Arada servis sorunu yaşayan müşteride resmi makama değil satıcıya gidip kaşelemesini istiyor zaten.
Sonuç? Yok :) herkes haklı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı