Faturada T.C. no yazılmamış

Abrams

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Merhaba, 2-3 ay önce bir tablet aldım ve öğrenci vergi indiriminden yararlanmaya çalıştım. Başvuru faturada bana ait T.C. no olmadığından dolayı reddedilmiş. Ben başvuruyu yaptığım zaman bunu fark etmemiştim başvuru da 2-3 ay sonra sonuçlandı zaten. Bu fatura değiştirilebilir mi? Diğer konulara baktım fatura 15 günden sonra değiştirilemeyeceğini falan söylemişler. Amazon'dan bir tane şirketten satın almıştım onlara şimdi mesaj attım T.C. no olmadığını durumun böyle böyle olduğunu. Diyelim ki faturayı değiştiremediler ben tüketici hakem heyetinde bir çözüm bulabilir miyim ona göre uğraşacağım. Altta da faturada T.C. no kısmındaki bilgiler şöyle:

1734043894955.png

Şahsa kesilen faturalarda vergi numarası olarak TCK yazılması gerekiyor hatta olmak zorunda maalesef uygulamada boş bırakılamadığı için 11111111111 türü sallayıp geçiyorlar. Fatura kesildiği zaman düzeltme istemek gerekiyor. Fatura itiraz suresi geçtiğin de. İade edip tekrar fatura istemek gerekir oda güncel zamana kesilir.

3 ay geçtiği için yeniden faturalandırılamaz.
3 ayı geçmedi 21 ekimde fatura kesilmiş 2 ay bile olmamış yani
Şahsa kesilen faturalarda vergi numarası olarak TCK yazılması gerekiyor hatta olmak zorunda maalesef uygulamada boş bırakılamadığı için 11111111111 türü sallayıp geçiyorlar. Fatura kesildiği zaman düzeltme istemek gerekiyor. Fatura itiraz suresi geçtiğin de. İade edip tekrar fatura istemek gerekir oda güncel zamana kesilir.
İade süresi doldu ve iade etmekle de uğraşamam, satın aldığım yere mail attım şimdi onlardan cevap bekliyorum. Öbür türlü çok mantıksız yani madem tc kimlik numarası yazılmıyor faturaya neden öğrenci vergi indirimi diye bir şey var

Technopat Haberler

Geri
Yukarı