Faz 1 Akıllı tahtada kullanılacak bir Linux dağıtımında neler bulunmalı?

VPN biraz kurallara aykırı kaldığından kullanılmayabilir. Onun için harici internet olur muhtemelen. Mobil veri ile ağ paylaşımı gibisinden.

Genelde öğretim içinse görev çubuğu sola ayarlanır. Okullardaki akıllı tahtalarda ise Pardus bulunuyor. Tam progamları göremedim ama sadece Chrome ve bir tane kalem uygulaması vardı.

GNOME masaüstü ortamına Dash to Panel eklentisi ile eklenebilir. Bunu yapmayı planlıyorum.
Veya farklı bir şey denemek adına KDE Plasma masaüstü ortamı da kullanılabilir.

VPN biraz kurallara aykırı kaldığından kullanılmayabilir. Onun için harici internet olur muhtemelen. Mobil veri ile ağ paylaşımı gibisinden.

O da olabilir hocam, ama YouTube falan girmek gerektiğinde mobil verideki internet dayanır mı bilmem. Alternatif olarak bir VPN olabilir ne olur ne olmaz diye. Ya da belki sadece DNS değiştirmek bile tam internet erişimi verebilir denemek lazım.

YouTube konusunda sorun yaratmıyor f@tih ağı. Her ne kadar bazen "MEB erişim engellendi" yazısı çıksa da çoğu zaman problemsiz.

@K.Makise, ayrıca VPN konusunu bilişim öğretmeni ile konuşmam lazım. Ne kadar doğru olur bilemiyorum VPN kullanmak.

Hocam, bazen daha fazla kaynak gerekiyor ya da işte hoca film izletecek oluyor YouTube'da da olmuyor, başka yerlere de MEB izin vermiyor. Bana kalırsa olması gereken bir şey, mesela felsefe hocamız ilk hafta diye film izletecekti ama filmler YouTube'da da yoktu MEB güvenliği yüzünden de başka alternatifimiz de olmadı.

Hocam bizim tahta W7'ydi daha sonradan hoca format atıp Windows 10 kurdu. Daha sonra MEB'in bir yazılımını yükledi. MEB uygulamalarını, etkileşimli tahta için her şeyi indiriyordu. Büyük ihtimal Linux için de vardır. Bilgisayar hocamı bulup sorarım isterseniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
GNOME veya Cinnamon arayüz olarak tercih edilebilir; eğer odak noktası lise ise Eğitim Vadisi ve 3D yayınlarının Z-Kitapları üyelik istemiyor, onları ekleyebilirsin. Pardus için yapılan bu Z-Kitapları diğer distrolara kurabilmek için Drive'ımdaki "ebookinstaller" ı kullanabilirsiniz. Ayrıca Wine ve beraberinde Fatih Kalem'i kurabilirsiniz. Arc-Menu eklentisini de kullanabilirsiniz bu arada. Ayrıca PWA olarak EBA ekleyebilir ve YouTube için Freetube kullanabilirsiniz. Office için Onlyoffice öneririm, zira MS-Office ile bayağı uyumlu yapılmış arayüzüne kadar. Tarayıcı olarak Firefox yeterli.

KDE fena olmaz masaüstü ortamı olarak.
Ayrıca kalem uygulaması ve PDF Reader kurulabilir.
Son olarak tarayıcı elbette.

Gnome Wayland şu an dokunmatik için en uygun masaüstü olabilir. Microsoft surface ile linux incelemelerine bakarsan YouTube'dan ne demek istediğimi anlarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…