Fazeon X24F200 monitör alınır mı?

Bütçe
4000-5000

IChaosXT

Hectopat
Daha fazla  
Monitör
Fazeon X24F200
Merhaba, geçtiğimiz aylarda Fazeon markası Türkiye'ye giriş yaptı. Ve bu monitörler herkesi bir ikilemde bıraktı bu monitörler kaliteli mi? Yoksa kalitesiz bir Çin ürünü mü diye soracak olursanız öncelikle şu soruya bir açıklık getirelim. Kaliteli mi? Diye sorarken öncelikle aldığınız ürünün fiyatına göre bu değerlendirmeyi yapmanız lazım 4000TL'lik bu monitörden gidip de 8000TL'lik monitörün kalitesini beklemeyin. Diğer bir konu ise "mükemmel monitör" veya "mükemmel ürün" diye bir şey yoktur sadece ihtiyaca göre ve fiyata göre ürün vardır yapıcağınız değerlendirmeleri bu kritere göre yapın.

Not: Monitörü henüz almadım ancak yaptığım araştırmalar sonucu bulduğum sonuçları buraya yazacağım buna göre alınır mı? Alınmaz mı? Sizden bu öneriyi bekliyorum. Aynı zamanda monitörü alırsam kullanıcı deneyimimi forumda belirteceğim ki sizlerde bu monitörü almak isterseniz yararlanın.

Fazeon markası
Amerikalı olup Çin'de ürün üreten bir firmadır. Donanım Arşivi'nin videosunda markayla görüştüğünü ve markanın diğer büyük firmalarla aynı fabrikada üretim yaptığını söylüyor marka kanıtlı olarak video bile atmışlar ayrıntısını merak ediyorsanız Donanım Arşivi'nin videosu aşağıda mevcut. Bu video da Fazeon markası hakkında bayağı bir bilgi veriyor video da yazanları teker teker yazmak yerine videoyu sizinle paylaştım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Panel üreticisi.
Öncelikle çoğu kişi bundan tereddüt etmiş panel üreticisi kim? Kaliteli mi kalitesiz mi diye sorduğumuzda bu sorunun cevabını boe adlı marka cevaplamaktadır. Boe Technology group, Çin merkezli dünyanın en büyük ekran paneli üreticilerinden biridir. LCD, OLED ve microled gibi gelişmiş ekran teknolojilerinde uzmanlaşmış, Samsung ve LG gibi dev markalara rakip olmuştur. Akıllı telefonlardan televizyonlara kadar birçok üründe boe paneller kullanılmaktadır.

Ölü piksel ve ışık sızması.
Ölü piksel ve ışık sızması şu ana kadar bu monitörü kullanan hiç kimsede çıktığını görmedim lakin bu bir teknoloji ürünü yani 1000 kişi satın aldıysa birine çıkma olasılığı her zaman vardır incelemelerde yok diye bana da çıkmaz demeyin. Bu her monitör için geçerli, büyük firmalar için bile bu yüzden, şu anlık kimsede rastlamadım ancak sizde çıkarsa ürünü değiştirmekte veya iade etmekte fayda var.

Renk gamutu.

Tepkime süreleri.
0.5 ms (MPRT)
Ancak GtG hakkında pek bir açıklama sunmamışlar bende bir kanalın yaptığı GtG testini paylaşacağım.

GtG

Açıkçası renk gamutu ve tepki süresi değerlendirmesini size bırakıyorum benim pek anladığım şeyler değildir bulduğum bu değerler ModArt PC ve onun gibi inceleyenlerden elde ettiğim bilgilerdir bilginiz olsun.

Ekran Özellikleri
Kontrast oranı: 1000:1
parlaklık: 300 cd/m²
renk derinliği 8 bit (6 bit + FRC)
-AMD FreeSync
-Nvidia G-Sync Compatible
-Flicker-free (Titreşim azaltma)
-Blue Light filter (mavi ışık filtresi)
-HDR
-Anti-Glare (yansımasız)

Detaylı özellikler için:

Ben sizlere bulduğum bilgileri paylaştım sizce bu sonuçlara göre alınır mı?

Son düzenleme:
3800 TL satılıyor şuan. Fiyatına göre tazeleme hızına göre neredeyse beleş. Aklıma tek soru şu 540fps alacak güçlü bir ekran kartı kullanan bir insan bu monitörü tercih eder mi? Alt segment kullanıcılar zaten 540f ps alacak bir donanım kullanılmıyorlar. Bunlar haricinde ben beğendim.

öncelikle belirteyim bu model 200HZ 0.5 ms modelidir. Konuya bıraktığım video fazeon markası hakkında bilgi almak için

sonuçta bu model hakkında bilgi almak için diğer modellerede göz attım ve marka hakkında adam akıllı tek bilgi veren bu videoydu

hocam fazeon markasının 165 hz 5 ms bi modeli 3500 tl ye geliyo ama 0 inceleme nasıl. bilgi sahibi olabilirim alıcam ama korkumdan alamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…