Fazla antrenmandan kas erimesi olur mu?

Sardunya

Hectopat
15 yaşında 76 kilo, 183 boy ve %12 de yağ oranım var. Günlük 4K'den fazla kalori almaya çalışıyorum. Haftada 5 gün antrenmana gidiyorum. Son 3 haftadır vücudum acayip ağrıyor. Mesela triceps çalışıyorum, 3-4 gün boyunca triceps ağrıyor. Omuz çalışıyorum yine aynı şekil. Vücut kasları yenilemiyor gibi hissediyorum. Göğüste de sivilcelenme başladı. Normal mi? Ona göre antrenman ve diyet programında değişiklik yapayım.

Son düzenleyen: Moderatör:

aşırı kas hasarına neden olan egzersizler kas kaybına yol açabilir. Her ne kadar kas hasarı bazı araştırmacılar tarafından temel hipertrofi mekanizmalarından biri olarak savunulsa da, araştırmalar tek bir antrenmanda gerçekleşen aşırı kas hasarının kas kaybına neden olabileceğini göstermektedir.

Tricepsten gidelim. Haftalık olarak 10-20 set arası öneriliyor. Haftanın bir günü göğüsle beraber triceps çalıştığım için 14-15 set yapıyorum. Günlük. Ama adamlar ne demiş haftalık öneriyoruz demiş. Cumartesi gününde omuzun yanında boşluk kalıyor. O güne triceps atıp günlük 3 set 3 hareket yapayım. İkiye bölmüş olurum. Omuza gelelim. Çarşamba omuz-bacak. Omuz günü ağır giriyorum. 7 8 tekrarlık şekilde. 2 yukarı kaldırmalı (isim bilmiyorum) 1 arka 1 de lateral. 3 set giriyorum tanesine 4x3 ten 12 set. Sonra yine cumartesi omuz günü arada 2 gün, omuz dinlenemiyor demek ki. Göğüs falan çalışirken de giderayak çalışıyor iyice yoruluyor. Haftada 1 gün göğüs yaptığım için de çarşambaya göğüs-triceps koyayım. Pazartesi omuz-bacak salı sırt-biceps. Sırt ağrısıyla ilgili problemim yok. Cuma yine sırt çalışıyorum dinleniyor o. Uykuya da daha fazla dikkat etmek lazım. Ağrıların sebebi yaza yaza çözdüm heralde

Sen şimdi gidip haftalık 50 set göğüs antrenmanı yaparsan tabi ki gelişim olmaz çünkü dinlenmesine fırsat yok, benim görüşüm aşırı az setli antrenmanlarda çok işlevli değil biri diyor haftalık göğüse 10 set uygula gelişir bazısında işe yarıyor olabilir lakin kendi deneyimimi söyleyeyim 1 ay boyunca az setli antrenmanlar yaptım ve benchim olsun dumbell pressim olsun güçte bayağı azalma yaşadım. Kendi antrenmanımda göğüse haftalık 25 sırta haftalık 28 set uyguluyorum ve tatmin olduğumu söyleyebilirim sürekli ağırlıklarım artıyor bu antrenman şekliyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…