Fazla oyun oynamak sisteme hasar verir mi?

Dostum yüksek sıcaklıklar sisteme zarar vermez çünkü zarar vereceği noktaya geldiği zaman sistem kendisi frekans düşürüp zaten soğutur sistemi. Uzun süre açık tutmanın bir zararı olmaz sadece çok fazla uygulama aç yaparak sistem önbelleğini dolduracağın için arada bir kapat aç yapmak gene işe yarar onun dışında sistemin zaten aralıksız sıcak olması için 7/24 sistemin yük altında çalışması gerekir. Hiç mi bu insan alt tap atmadı hiç mi YouTube'dan bir şeyler seyretmedi. Sistem zaten mümkün olan her an kendini hem soğutma eğilimindedir hem de buna dayanıklıdır. Şu an kullandığım sistemi 4 senedir kullanıyorum yeri geldi 2 hafta kapatmadığım oldu canavar gibi de çalışıyor hala.

Hani orada örnek atmışım 4.5 yıldır hiç kapatılmadan çalışan sistem ne kadar az yük altına girmiş olsa da sorunsuz faal bir şekilde çalışıyorsa termal macun bakımı vs olmadan başkasının sistemine hiçbir şey olmaz kolay kolay.

Zaten benim dediğim şeyi tekrar yazmışsınız. Sistem yük altında bozulmaz, ancak uzun süre yük altında kalırsa parçaların ömrü elbette azalır. Yaptığım yorumu lütfen tekrar okur musunuz? Ayrıca tekrar soruyorum, beyefendi, yaptığınız yorum ile kullanıcının sorduğu soru arasında sizce bir ilişki var mı?

Eğer sağlıklı bir bilgisayar istiyorsanız, 1-2 yılda bir termal macun değişikliği, 3-6 ayda bir toz temizliği ve yılda 1 genel temizlik yapmalısınız. "Zaten bir şey olmuyor" diyerek bilgisayarı bu şekilde kullanmak sistemi yorar. Tabii ki temizlik sıklığı kişisel tercihinize bağlıdır, ancak ideal değerler bunlardır.

1 sistemi 25 sene kullanamayı planlamıyorsan ömrtünün o kadar dert edeceğini düşünmüyorum çünkü normal bakımlı kullanım ve hor kullanım arasında cihaz ömür farkı neredeyse yok denecek kadar az zaten.

Bu yorumu lütfen başka yerde yapmayın, komik duruma düşersiniz.

Aynen aç kapıyı Aras Kargo 5 senedir macun bakımı bile yapılmayan internet kafe sunucularım sana oradan el sallıyor

Kimse burada sisteminize hiç bakım yapmayın demiyor. Bilgisayar parçaları yüksek sıcaklığa dayanıklı parçalar. Zaten gereğinden fazla bir sıcaklık altına girdiklerinde frekans kısıp hızlarını düşürme eğilimine girer ve ısıyı dengelemeye çalışırlar. Tabii bu demek değil bakım yapmayın. Sadece sistemin uzun saatler yük altında çalışmasının sisteme zararı olmaz. Bakım dediğin şey kullanıcının sistemi daha konforlu kullanması için iyi bir şey. Dizine aldığı zaman bacaklarının yakacak veya fanlarından araba mıotoru gibi ses çıkaracak bir sistemi tabii ki kimse istemez.

Aynen aç kapıyı Aras Kargo 5 senedir macun bakımı bile yapılmayan internet kafe sunucularım sana oradan el sallıyor
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Sanırım bilgisayarlar hakkında daha fazla bilgi edinmeniz gerekebilir. Ya da şu an olduğu gibi gözlerinizi kapatıp kulağınızı tıkayarak devam edebilirsiniz, ancak komik duruma düştüğünüzü bilmenizi isterim.

Siz yinede araştırıp öğrenmek isterseniz, yardımcı olayım linkleri açmanızı öneririm.

Hemen hemen doğru söylemiş. Bizim şirket bilgisayarları 3. nesil i5 ile hala ilk günkü gibi çalışıyor. 10 sene sonra sadece 1 bilgisayarı temizledim acaba ne fark olacak diye, kirli olanla temiz olan arasında şu an için günlük kullanımda hiç bir fark yok. Bilgisayarlar en dandik anakartlarla ve stok fanlarla 2014'ten beri çalışıyor. Sadece SSD takviyesi yapıldı.

Abi sen attığın videoyu izlemiyor musun Şu Technopat'ın videosuna baksana orada Recep Baltaş ne diyor. 6 yıldır müzik için kullanılmış sistem 1 kere bile çökmedi diye sorunsuz çalışıyor diyor adam

Sistemin kirini görüyorsunuz ve müzik için kullanılıyor, peki o bilgisayarın ilk günkü performansı ile son günkü performansı aynı mı? Bakın, sistem çöker, ölür, biter demiyorum; parçaların ömrü kısalır, soğutma performansı düşer, fazla ısınır diyorum. Okuduğunuzdan anlam çıkarabiliyor musunuz?

Buyrun, izlemenizi tavsiye ederim.

Dostum parçaların ömrü kısalmaz. Belki fanların falan ömrü kısalabilir ama işlemcinin veya RAM gibi hiçbir parçanın ömrü kısalmaz. Onun dışında soğutma performansı azalmaz veya performansı bire bir aynı olur da demiyorum ama Thermal throttle yemediği sürece sistem performans düşüşü yaşamaz. Belki sistem önbelleğini düzenli olarak temizlemiyorsa kullanan ondan dolayı yavaşlama olur oda aç kapa düzelecek bir şey.

Sende dinlediğini anlama problemi var herhalde kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…