Fazla oyun oynamak sisteme hasar verir mi?

Lafımın tamamını değil cımbızla 2 kelimesini çekip geri kalanı at çöpe gitsin tabi ne olacak kandırrısın belki 2 iş bilmez birini.

@GRKM DUMAN elektronik ne kadar güçlü çalışırsa o kadar ısınmaz mı?

Dostum yıllarca mining Rig'de çalışan kartlar oldu. Server sistemlerinde 10 seneleri aşkın çalışan PC'ler oldu. Sistemin yüksek ısııda çalışması sorun değil. Her parçanın kaldıracağı şu ısıya kadar sorunsuz çalışr denilen bir sıcaklık vardır. Bunun üstüne bile çıksa sistem önlem alır. Ben burada zaten yukarıda defalarca demişim. Throttle seviyesine gelmediği sürece hiçbir sisteme sıcaklık kaynaklı ömür tüketmesi diye bir şey olmaz. Böyle bir şey olsa yüz binlerce liralık serverleri at çöpe yenisini al yapman gerekir 3-5 senede bir.

@GRKM DUMAN dandik bir kartla ağır render ya da oyun aç sürekli bunu yap, bir süre sonra kart ölür. Nedeni sıcaklık değilse nedir?

@GRKM DUMAN elektronik ne kadar güçlü çalışırsa o kadar ısınmaz mı?

Sayfa 3-4-5 peş peşe açıklamışım. Arkadaş hala anlamak istemiyor. Yapacak bir şey yok.

@GRKM DUMAN dandik bir kartla ağır render ya da oyun aç sürekli bunu yap, bir süre sonra kart ölür. Nedeni sıcaklık değilse nedir?
Bir süre dediğin 10 sene falan kart gene bile ölmez kolay kolay. Kendini korumaya alır yüzde 99 kadarı sen gene bakımını yapar aynı yükte çalıştırmaya devam edersin.

Yıllardır ekran kartlarıma yarınlar yokmuş gibi davranırım. Overclock yaparım, voltaj artırırım, 4kda yetmeyecek kartları 4kda çalıştırırım (şu anda 3060ti 4k monitörle çalışıyor ve 2 fanlı windforce olmasına rağmen overclocklu) herhangi bir ölme yaşamadım. Oyunlarda 80 derecelere hatta üzerine çıktığı oluyor. Henüz ölmedi. Daha önceki kartlarım da ölmemişti. Eğer sen birden fazla kart öldürdüysen belki sorun kartta değildir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…