Fazla testosteron nasıl azaltılır?

Selamlar. Geçen doktora gitmiştim fazla testosteron tanısı koyulmuştu. Her 6 ayda bir kontrole gitmemi söylemişlerdi. Ben zaten kontrole gideceğim de evde bu testesteronu nasıl azaltabilirim? Cidden hayatımı çok olumsuz etkiliyor. Sürekli ereksiyon hali, 8 derece de bile terleme, el ve ayakların terlemesi, aşırı kıllanma ve kılların hızlı uzaması. Yani koltuk altımı kesiyorum 3 gün sonra eski haline geri dönüyor. Kellik ve yağlanma gibi şeyler de cabası tabii.

Ne yapmalıyım yardımcı olur musunuz? Araştırdığıma göre mastürbasyon yapmak kısa süreli de olsa testesteronu azaltıyormuş sizce bu ne kadar mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu belirteyim; doktorunun uygulayacağı tedavi dışında hiçbir şey testosteron seviyeni hissedilir bir şekilde düşürmez. Vereceğim tavsiyeler semptonları azaltamaya yönelik olacak. Kıllanma için kalıcı çözüm lazer epilasyon. Özellikle beyaz tenliysen ömrün boyunca kurtulursun 7-8 seansta. Ereksiyon ve terlemeler için, spor özellikle vücut geliştirme çok mantıklı gibi geliyor. Yağ oranın düşeceği için terlemeler azalır. Kanı kaslara pompalayacağın için penisine pek bir şey kalmaz. Hem testosteron seviyen yüzünden iyi ve hızlı gelişirsin. Günlük duş alacağın için yağlanma olayı da pek hissedilmez. Tabii kas geliştirmek bir tık daha arttır testosteron seviyeni ama semptonları halledersen testeron ile ilgili tek sıkıntın saç dökülmesi olacak. Giden saçlara da, protezler ve saç ekimi dışında yapılabilecek açıkçası pek bir şey yok.

Hocam teşekkür ederim. Günlük duşumu almaya gayret ediyorum. Fakat günlük duş alsam da akşamına leş gibi terlemiş oluyorum. Yürüsem her yerimden ter akıyor sanki çok kilolu biriymiş gibiyim. Halbuki 60 kilo biriyim. Ereksiyon olayı ise testesterondan kaynaklı tamamen. Onu nasıl engelleyeceğim hakkında hiçbir fikrim yok. Doktor bir ilaç verdi onu kullanıyorum sadece o da bazı zamanlar işe yarıyor bazı zamanlar yaramıyor %50 yani. Spor yapmayı düşünüyorum ama bu sıralar üniversite sınavına hazırlanıyorum pek müsait olamıyorum o yüzden.

Merhaba hocam 3 ay geçmiş nasıl gidiyor problem hakkında gelişme var mı?

Dostum koca bir ülke fitness camiasında testosteron seviyemi nasıl arttırırım diye 2’ye ayrılmış durumda ve bir taraf ilacı savunurken diğer taraf doğal yöntemlerle testo seviyesini arttırma peşinde sen ise bunu düşürme peşindesin çok garip . Sana şiddetle tavsiyem bu hayati avantajını fitnessda kullanman. İnan bana bir çok gencin hayalindeki genetiği taşıyorsun. 60 kilosun ve sağlıklı kilo almak vermeye göre çok daha zordur. Ama sen doğal testo yüksekliğinle çok daha kolay bir şekilde sporunu yapıp kütle kazanacaksın. Testosteron ilacı kullananlar 5-7 yıl içerisinde ereksiyon problemi yaşıyorlar ve kalp krizi riski artıyor. Senin bu avantajın krizi fırsata çevirir. Bazen kendinde eksik/hatalı hissettiğin şey aslında bir avantajdır ve bunun farkına vardığında hayatına yön vermek senin elindedir. Hayatında başarılar dostum.

Bende tam aksine düşürmek icin ilaç kullanıyordum . Vay be konuyu açalı 4 ay olmuş neredeyse. YKS sınav döneminde olduğum için spora zaman ayırmıyorum. Ama fitnessa gittiğim vakitler bunun artısını hissedebiliyordum tabii. Ama ben ne yarışmacıyım ne de sporcu . Yanlış kişiye vurmuş bu hastalık. Suratımda olmadık yerlerde, vücudumda çok fazla kullanma vardı ve çok fazla terliyordum. Her ne kadar spor için avantajı olsa da günlük hayatta inan iğrenç bir şey. Bir şey yapacaksın sürekli elin terliyor, oran terliyor, buran terliyor. Sivilceler, kellik vs. bunlarda cabası tabii.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…