FC 25 incelemesi

hebevnejs

Hectopat
Daha fazla  
Eski bir FIFA 18-19 oyuncusu olarak konuya girmek istiyorum dostlar. Uzun bir aradan sonra FIFA aldım ve bu oyun FC 25 oldu. Açıkçası oyun rezalet, oyuncu kariyerinden örnek vermek gerekirse, FIFA 18'de oyuncunuzun yüzünü yaparken kolayca ayarlayabiliyorsunuz, bunda ise size bir karakter seçtiriyor ona göre yüz ayarlaması yaptırıyor. FIFA 18'in kariyer modunda arayüzü bayağı basit ve kullanışlıydı. Bunda bi' mailden başka bir yere geçiş yapmak için 40 takla atıyor insan. Oyunda evine havuz yaptırma, yoga dersleri falan gelmiş. Daha çok var ancak daha fazla saymaya gerek bu dediklerim bile yetiyor diye düşünüyorum. Cidden benim çok garibime gitti, oyunun fiyatı desen kazık. İnsanlar zaten EA'nın futbol oyunlarını piyasada adamakıllı futbol oyunu olmadığı için mecbur bunu alıyor. UFL diye bir oyun çıkmış adamlar tutturdu Türkçe spiker olacak diye, gördük sonuçlarını. Top şimdi forvet oyuncusunda gibi ifadeler kullanıyor. Futbol oyunlarının piyasası ne olacak sonunu çok merak ediyorum. FC 26'da açık dünya olacakmış, nurtopu gibi çöp bi' oyun bizi bekliyor :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski bir FIFA 18-19 oyuncusu olarak konuya girmek istiyorum dostlar. Uzun bir aradan sonra FIFA aldım ve bu oyun FC 25 oldu. Açıkçası oyun rezalet, oyuncu kariyerinden örnek vermek gerekirse, FIFA 18'de oyuncunuzun yüzünü yaparken kolayca ayarlayabiliyorsunuz, bunda ise size bir karakter seçtiriyor ona göre yüz ayarlaması yaptırıyor. FIFA 18'in kariyer modunda arayüzü bayağı basit ve kullanışlıydı. Bunda bi' mailden başka bir yere geçiş yapmak için 40 takla atıyor insan. Oyunda evine havuz yaptırma, yoga dersleri falan gelmiş. Daha çok var ancak daha fazla saymaya gerek bu dediklerim bile yetiyor diye düşünüyorum. Cidden benim çok garibime gitti, oyunun fiyatı desen kazık. İnsanlar zaten EA'nın futbol oyunlarını piyasada adamakıllı futbol oyunu olmadığı için mecbur bunu alıyor. UFL diye bir oyun çıkmış adamlar tutturdu Türkçe spiker olacak diye, gördük sonuçlarını. Top şimdi forvet oyuncusunda gibi ifadeler kullanıyor. Futbol oyunlarının piyasası ne olacak sonunu çok merak ediyorum. FC 26'da açık dünya olacakmış, nurtopu gibi çöp bi' oyun bizi bekliyor :D
Hocam inceleme diyorsunuz 40 satır yazıdan özetle sadece oyuncu yüzü ayarlaması ve arayüzden bahsetmişsiniz. İnceleme diye başlık atıyorsanız oynanabilirlik, momentum, gerçekçilik sahneleri, oyuncu dengeleri gibi hususlar futbol oyununun olmazsa olmazıdır. En azından almakta benim gibi kararsız kalanlara rehber olur. Neyse yine de elinize sağlık.

Hocam inceleme diyorsunuz 40 satır yazıdan özetle sadece oyuncu yüzü ayarlaması ve arayüzden bahsetmişsiniz. İnceleme diye başlık atıyorsanız oynanabilirlik, momentum, gerçekçilik sahneleri, oyuncu dengeleri gibi hususlar futbol oyununun olmazsa olmazıdır. En azından almakta benim gibi kararsız kalanlara rehber olur. Neyse yine de elinize sağlık.

Üste demiştim zaten bu saydıklarım bile almamanıza geçerli sebepler diye. 70 dolara aldınız oyunu heyecanlı bir şekilde açtınız, oyuncun kariyerine girdiniz bir baktınız kendi yüzünüzü düzenleyemiyorsunuz, sizce bu şekilde bu oyun aldığı o 70 doları hak ediyor mu? Neyse, dediklerinizden de bahsedelim madem, iyi yönlerini de söyleyelim. Botlar gelişmiş, eğer siz botlarla en üst zorlukta oynuyorsanız (FIFA 18'den böyleydi) mesela 4-4 bitecek maç 90+2'de süre. Bot sizi bir şekil yeniyordu, her ama her seferinde. Takımı defansif olarak oynatıyorum gol yemeyelim diye, botun bana kornerden gol attığını hatırlıyorum. Hep de böyle oluyor. Anlatmak istediğim FIFA'nın eski oyunlarında bot ile en iyi seviyede oynarken bir anda hiç görmediğiniz kadar iyi oynamaya başlıyor, maçın başladığı zaman ile sonlarda oynadığı top çok farklılaşıyor. Ancak FC 25'te bu böyle değil, bunu düzeltmişler. En zor seviyede bot başlangıçta nasıl oynuyorsa sonlara doğru da çok bir fark olmuyor. Bir diğerine geçersek oyunda güzel kareografiler var, renk katıyor oyuna. Oyuncuların yüzlerinde büyük bir değişiklik var ben o konuda çağ atlamış gibi hissettim kendimi. Bana göre de en iyisi olan gol sevinçleri. Gol sevinçleri trend olanlardan vs. esinlenilmiş onu beğendim. Ultimate Team'da çok söylenecek bir şey yok, kanser olmak için güzel bir yer, Pay to Win mekanı. Buglar çok mevcut genellikle çoğu maçta yaşıyorum. Örnek olarak: Top adamdaysa adama kayıyorum topa temas ettiği gibi top bir anda aşırı hızlı bir şekilde sahadan çıkıyor.(Top görülmüyor o derece hızlı, düdükten çalınınca çıktığını anlıyorum.)En büyük eksisi olarak olarak FIFA 23'ün aynısını kopyala yapıştır yapıp önümüze servis etmişler, gerek oynamışlar, gerek mekanikler olsun. Eğer 23, 24, ve 25'i oynadıysanız anlamanız lazım zaten 25'in 23'e benzetildiğini.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı