FC 25 oynarken bilgisayar donup kapanıyor

Rsnplays

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Son 15 gündür sürekli olarak yaşadığım bir sorun var. FC 25 oynarken oyun donuyor, kendi kendine kapanıyor. Bunun yanı sıra bilgisayarı tamamen dondurduğu ve bilgisayarı yeniden başlattığı da sürekli olarak oluyor. Bu sorunu başka bir oyunda yaşamıyorum. Ekran kartının ısınmadığına eminim, Battlefield gibi ekran kartını daha fazla yoran oyunlarda bile yaşamıyorum bu sorunu. Bilgisayar kapanırken / yeniden başlatırken bir hata vermiyor. Windows güncellemeleri son sürüm, ekran kartı sürücüsü güncel. Isınma problemi yok, sıcaklık değerleri normal. Çıldırmamak için zor durduğum bir süreç yaşıyorum bu yüzden. Başına gelen, çözüm yolu bilen, önerisi olan varsa bilgi almak isterim. Teşekkür ederim. (ekran kartım AMD Radeon 6700XT)

Son düzenleyen: Moderatör:
FC25 yüzünden işlemcimi değiştirdim. Oyundayken görev yöneticisine girip işlemci kullanımına bakabilir misin. FC25 ekran kartını yormuyor aksine işlemciyi yoruyor. İşlemcin ısınıyorsa kapanıyor olabilir.

Amd Radeon uygulaması üzerinden ısı değerini takip ettim oynarken, 60-69 derece arası değer gördüm. 69 derece üzerine çıkmadı. Kullanım oranı ise ortalama %40 civarı. Yalnızca fc25 oynarken bu durumu yaşamak garip geliyor.

Verdiğin bilgiler ekran kartı için mi işlemci için mi, bir de işlemci marka modelin nedir?

GPU AMD 6700XT, CPU AMD Ryzen 5 5600X, RAM 4x8 HyperX 3200MHz, anakart MSI H110M Gaming, güç kaynağı 650W
Bilgisayarında yakın zamanda parça değişimi (işlemci veya anakart yükseltmek olabilir) yaptın mı ?

Bilgisayarında yakın zamanda parça değişimi (işlemci veya anakart yükseltmek olabilir) yaptın mı ?
Yaklaşık 3 ay önce işlemci yükselttim, AMD Ryzen 3600'den Ryzen 5 5600x'e geçtim. Ancak bu bahsettiğim sorun son 15 gündür var yaklaşık olarak. Daha öncesinde hiç bir sorun yaşamıyordum. Az önce yine fifa oynarken grafik sürücüsü hatası aldım. Şu an sebebin o olduğu düşüncesindeyim, araştırma yapıyorum. Aldığım hata ektedir.

Dosya Ekleri

• resim_2025-02-12_221948665.png
    5,9 KB · Görüntüleme: 54
Ekran kartı driverın sürümünü downgrade yaparak deneyebilir misin? Birkaç sürüm alt halinde dene lütfen

Ekran kartı driverın sürümünü downgrade yaparak deneyebilir misin? Birkaç sürüm alt halinde dene lütfen

Tekrar merhaba. Dün gece tekrar FIFA oynarken oyunun kapanmasından sonra AMD sürücüsünü güncel olan sürüm yerine 24.9.1 sürümü ile değiştirdim. İnternette bulduğum Program Files içerisinden EA Anticheat'i kaldırıp tekrar kur çözümünü de denedikten sonra bugün tekrar denedim oynamayı ve sonuç aynı. Yine oyun dondu ve kapatmak zorunda kaldım. Şu ana kadar uyguladığım çözümlerle bilgisayarın kendi kendine yeninden başlatma durumu ortadan kalktı gibi duruyor. Ama oyunun donması ve oyundan atma konusu hala sabit.

Sorunun çözülmemesine üzüldüm benzer şeyleri NVIDIA ekran kartım için yaşadım ama çözüm yolu bulmuştum AMD tarafında pek bir fikrim yok maalesef, umarım çözülür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…