FC 25'i Epic Games üzerinden satın aldım orijinal DS4 koluyla kablolu şekilde uzun zamandır oynuyordum sıkıntısız şekilde. Sonrasında Bluetooth ile bağlayıp oynamak istedim ama kol bilgisayara bağlı olmasına rağmen görmeyince forumda gördüğüm DS4 Windows uygulamasını indirip kurdum ama FC 25 ile beraber çalışmayınca silmek zorunda kaldım. Şimdi ise tekrar kablolu şekilde kolumu bağladığımda kolum sapıttı klavyeyle beraber aynı anda çalışıyor 1 kez sol analogla sağa tıklayınca iki kez sağa geçiyor gibi şeyler. Ayrıca sağ analog fareyi hareket ettiriyor. Video kaydını da buraya bırakıyorum. Watch EA SPORTS FC 25 2025-03-23 12-56-34 | Streamable
X360CE nedir? X360CE üçüncü parti oyun kumandalarını, Windows işletim sistemine Xbox 360 kumandası gibi tanıtan bir emülasyon yazılımıdır. Eski ve uyumsuz oyun kumandalarını güncel oyunlarla kullanabilmemizi sağlar. Bu rehberde sürüm 4.xx'in kullanımından bahsedeceğiz. X360CE nereden...
X360CE nedir? X360CE üçüncü parti oyun kumandalarını, Windows işletim sistemine Xbox 360 kumandası gibi tanıtan bir emülasyon yazılımıdır. Eski ve uyumsuz oyun kumandalarını güncel oyunlarla kullanabilmemizi sağlar. Bu rehberde sürüm 4.xx'in kullanımından bahsedeceğiz. X360CE nereden...
Bu uygulamayı kaldırın. Steame girin ve sol üstte oyunlar kısmından steam dışı oyun ekleye basın. App Recovery ve FC25 uygulamalarını bulup kütüphanenize ekleyin. Ondan sonra kütüphaneye girip oyunu bulun ve kontrolcü ayarlarından steam girdisini etkinleştirin. Klavye ile fareyi devre dışı bırakabilirsiniz yine oyun için. Kontrolcü ayarları kısmında klavye fare var diye hatırlıyorum. Sonra app recovery uygulamasını steam üzerinden başlatın ve app recovery üzerinden FC 25'e girip deneyin.
Bu uygulamayı kaldırın. Steam'e girin ve sol üstte oyunlar kısmından Steam dışı oyun ekleye basın. App recovery ve FC 25 uygulamalarını bulup kütüphanenize ekleyin. Ondan sonra kütüphaneye girip oyunu bulun ve kontrolcü ayarlarından Steam girdisini etkinleştirin. Klavye ile fareyi devre dışı bırakabilirsiniz yine oyun için. Kontrolcü ayarları kısmında klavye fare var diye hatırlıyorum. Sonra App recovery uygulamasını Steam üzerinden başlatın ve App recovery üzerinden FC 25'e girip deneyin.
Dediklerini yaptım ama maalesef sonuç elde edemedim ayrıca sorunun sadece oyunda değil masaüstündede olduğunu fark ettim sağ analog fareu hareket ettiriyor l3'e bastığımda göründüğü gibi klavye falan açıldı. Sorun başka olabilir mi?
Öncelikle DS4 veya benzeri bir program açıksa tamamen kapatın. Oyunun klasöründe yine bu tarz programların dosyası vs. varsa silin. Olmazsa
bunun dışında gamepadi başka bir USB portuna takıp deneyebilirsiniz.
Bir de arama çubuğuna Win + R yazın, sonrasında da çalıştır kısmına joy.cpl yazın. Bu gamepad girdisi ile alakalıymış, biraz kurcalayın o ayarları.
Öncelikle DS4 veya benzeri bir program açıksa tamamen kapatın. Oyunun klasöründe yine bu tarz programların dosyası vs. varsa silin. Olmazsa
Bunun dışında gamepadi başka bir USB portuna takıp deneyebilirsiniz.
Bir de arama çubuğuna Win + R yazın, sonrasında da çalıştır kısmına joy. CPL yazın. Bu gamepad girdisi ile alakalıymış, biraz kurcalayın o ayarları.
Tüm portları denedim, joy. CPL kısmındanda her şeyi denedim ama bununla alakalı herhangi bir kısım yoktu zaten. Belki sorun kabloludadır deyip Bluetooth bağladım aynı sorunlar aynı sekilde devam ediyordu gerçekten çok saçma gelmeye başladı. Programları zaten işe yaramadıktan sonra silmiştim.