onlyhelly
Hectopat
Maçların özellikle devre arasında, bazen de maç başlangıcı veya ara sahne geçişlerinde FPS aniden çok düşük değerlere düşüyor (10 FPS civarı) ve oyun boyunca bu şekilde kilitli kalıyor. FPS, oyunu tamamen kapatıp yeniden açmadan düzelmiyor.
Hangi Modlarda Oluyor?
Kullandığım Sistem
Denediğim Çözümler
Maalesef bunların hiçbiri sorunu çözmedi.
Kendi Değerlendirmem:
Sorunun donanım veya ısınma kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. FPS düşüşünün sadece devre arası ve sahne geçişlerinde olması ve oyun kapanmadan düzelmemesi, bunun büyük ihtimalle oyun motoru / bellek yönetimi (Memory leak) kaynaklı bir hata olduğunu düşündürüyor.
Benzer sorunu yaşayan var mı? Geçici bir çözüm bulan oldu mu ya da ileride bir güncelleme ile düzelir mi dersiniz?
Hangi Modlarda Oluyor?
- En sık Santra (Kick Off) modunda yaşanıyor
- Nadiren diğer modlarda da görülebiliyor
- Kariyer modunda ise çok daha az karşılaşıyorum
- Maç oynanırken genelde sorun yok, problem sadece ara sahneler ve geçişlerde ortaya çıkıyor
Kullandığım Sistem
- RTX 3050 Ti
- Intel i5 11. Nesil
- 16 GB RAM
- Windows işletim sistemi
- NVIDIA sürücüleri güncel
- Fanlar temiz, sıcaklık değerleri normal
Denediğim Çözümler
- Dinamik çözünürlük kapalı
- V-Sync kapalı
- Kare hızı sınırı sınırsız
- Kenarlıksız pencere modu
- NVIDIA Low Latency Mode açık
- Güç yönetimi maksimum performans
- Oyunu yeniden kurdum
- Grafik ayarlarını düşürdüm
- Arka plan uygulamalarını kapattım
Maalesef bunların hiçbiri sorunu çözmedi.
Kendi Değerlendirmem:
Sorunun donanım veya ısınma kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. FPS düşüşünün sadece devre arası ve sahne geçişlerinde olması ve oyun kapanmadan düzelmemesi, bunun büyük ihtimalle oyun motoru / bellek yönetimi (Memory leak) kaynaklı bir hata olduğunu düşündürüyor.
Benzer sorunu yaşayan var mı? Geçici bir çözüm bulan oldu mu ya da ileride bir güncelleme ile düzelir mi dersiniz?