FEC hatası nasıl düzeltilir?

perseverance

Kilopat
Makaleler
4
Millenicom kullanıyorum. Dün itibari ile 100Mbps tarifesine geçtim. Modem değerlerinde fec ve CRC (hemen ortaya çıkmıyor) hataları var. Bina içindeki kablodan şüpheleniyorum. Bina girişindeki ankastre kutusundan da deneyeceğim test sonuçları güncellenecek. Ne yapabilirim önerileriniz neler?
-Herhangi bir kopma yaşamıyorum.

Screenshot (343).png

Çok yüksek hızlarda CRC/FEC hataları çok normaldir. Fakat 11 dakikada 35 bin normal değil. SNR değeriniz kopma olmadan kullanabileceğiniz sınırda. Bina içi kablolamayı iyi bir CAT6 kablosuyla yaparsanız daha iyi sonuçlar alırsınız. Ha yine 0 olmaz hatalar, ama 11 dakikada 35bin de olmaz.

Hayır kabloyu ek yapacaksan veya uçları açıkta kalamamalı oksitlenip parazit fec hatası yapıyor.
Elektrik bandı veya makaron ile izolasyonu yapman gerek.

Kablolamayı değiştirince bu kadar etki ediyor mu cidden? Ben TurkNet kullanıyorum gece saatlerinde hız 1Mbps ve kopma oluyor. Modemden kaynaklanıyor diye düşünüyordum. Çünkü o anda modem arayüzüne de giremiyorum. Modem VMG3312-B10B.

Kablolamayı değiştirince bu kadar etki ediyor mu cidden? Ben TurkNet kullanıyorum gece saatlerinde hız 1Mbps ve kopma oluyor. Modemden kaynaklanıyor diye düşünüyordum. Çünkü o anda modem arayüzüne de giremiyorum. Modem VMG3312-B10B

Bu modemi ben de kullanıyordum 7 senedir. Ama gerçekten çok kötü bir modem yada yazamanın şartlarına uyum sağlayamıyor. Modemi değiştirdim hız sorunum anında güzeldi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı