Fedora Linux'ta bir gün içinde Minecraft'ta yüksek FPS değişmesi

Xenonium

Centipat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel® Alder Lake Core™ i7-12700H

NVIDIA® GeForce® RTX3050 Max-Performance 6GB

16GB (2x8GB) DDR4 1.2V 3200MHz SODIMM

1TB M.2 SSD + 4TB WDElements HDD
Evet sanırım fıkra gibi bir konu olacak. Normal bir şekilde dün Prism Launcher üzerinden oynadım bilgisayarı kapattım ve o zaman 60 FPS sabit oynuyordum zaten ekran 60 Hz ve ayrıca modlu sabit 60 FPS 50 mod falan var. Ona rağmen sabit 60 FPS oynarken şimdi düz vanilla Minecraft Sodium ve eklentileri ile anca 45 FPS görüyor anlamadım gitti hiçbir şey değiştirmedim çok garibime gitti ne yapmam gerek? Ayrıca Linux'a yeni başladım ona göre yorumlarsanız iyi olur.

V-Sync açık kalmıştır Minecraft'ta onu kapatın. Fedora'da bende de oluyordu o sorun.

Sanırım Fedora sürücülerini almadı. Konsola nvidia-smi yazar mısın?

iGPU kullanıyor olabilirsin belki.
şöyleki işlemci i5-7200 ve harici amd ekran kartı var ben her zaman iGPU kullandım daha iyi performans verdi çünkü. Aklım almıyor şuan hala aynı.

Cachy OS mu geçsem acaba?

Şöyleki işlemci i5-7200 ve harici AMD ekran kartı var ben her zaman iGPU kullandım daha iyi performans verdi çünkü. Aklım almıyor şu an hala aynı.

Cachy OS mu geçsem acaba?

Arch sizin için daha iyi olacaktır CachyOS geçebilirsiniz.

Dün oynadığın modlu iken bu günkü modsuz muydu? Java vanilla sürümü normalde de sürünüyor. Yani OS değiştirmen çok az değişim yapar. Prism Launcher kullanıyorsun zaten, denemediysen fabously optimized paketi ile oyna ve V-Sync açıp 60 FPS'e kilitle. Bir de DGPU'ya geç.

fabouslyde daha kötü oldu oyun çarpıldı resmen, aynı modlu olanı oynadım dünde bugünde fps değişecek mi diye baktım vanilla. her şeyi denedim fpsler hep aynı modluda 20 en fazla modsuzda 45.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…