Fedora'nın diğer dağıtımlardan farkı nedir?

Makaleler
1
Uzun yıllar saf ve minimal Debian kullandıktan sonra bir aplikasyonun Debian değil de RPM paketi olduğu için stabilite açısından Fedora yüklüyorum. Nasıl olsa ben göreceğim yine de diğer distrolarda olmayan, Fedora'da olan şeyleri yazar mısınız :D

16930696452734727830323424341769.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uzun yıllar saf ve minimal Debian kullandıktan sonra bir aplikasyonun Debian değil de RPM paketi olduğu için stabilite açısından Fedore yüklüyorum. Nasıl olsa ben göreceğim yine de diğer distrolarda olmayan, Fedora'da olan şeyleri yazar mısız :DEki Görüntüle 1918848

6 ayda bir sürüm güncellemesi alan Semi rolling release bir distro. Bundan ötürü Debian'a kıyasla çok daha güncel paket sürümlerine sahip. Onun haricinde paket yöneticisi gibi farklar dışında pek fark yok. Bu arada o Fedora paketi için fedors geçmenize gerek yoktu. @The Shorekeeper hocamın rehberini hazırladığı Distrobox'ı kullanarak Fedora uygulamalarınızı Debian'a yükleyebilirdiniz.

Uzun yıllar saf ve minimal Debian kullandıktan sonra bir aplikasyonun Debian değil de RPM paketi olduğu için stabilite açısından Fedora yüklüyorum. Nasıl olsa ben göreceğim yine de diğer distrolarda olmayan, Fedora'da olan şeyleri yazar mısınız :D

Eki Görüntüle 1918848
Çoğu Debian dağıtımındaki paketler güncel değil ve çok klasik geliypr yani çok bilindik ondan dolayı da sıkıcı. Fedora ise hem son kullanıcıya yönelik hem de güncel paketlere sahip. Yani artısı benim için güncellik ve farklılık diyebilirim.

6 ayda bir sürüm güncellemesi alan Semi rolling release bir distro. Bundan ötürü Debian'a kıyasla çok daha güncel paket sürümlerine sahip. Onun haricinde paket yöneticisi gibi farklar dışında pek fark yok. Bu arada o Fedora paketi için fedors geçmenize gerek yoktu. @The Shorekeeper hocamın rehberini hazırladığı Distrobox'ı kullanarak Fedora uygulamalarınızı Debian'a yükleyebilirdiniz.
Hocam RPM paketleri çok rahat kurulmakta bildiğiniz üzere, ama stabil değiller. Ben özellikle server inşa edeceği için Fedora server kurdum. Database ile ilgili...

Bu arada 6 yildir Debian tabanli dagitimlardan sonra Fedore gecince fark ettim ki, çok seri bir distro.

Hocam RPM paketleri çok rahat kurulmakta bildiğiniz üzere, ama stabil değiller. Ben özellikle server inşa edeceği için Fedora server kurdum. Database ile ilgili...

Ben 2 hafta kadar Fedora kullandım. Boot süreleri ve Steam'in harici diski görmemesi dışında bir sorun yaşamadım. Sırf boot sürelerinden ötürü bıraktım kendisini.

Ben 2 hafta kadar Fedora kullandım. Boot süreleri ve Steam'in harici diski görmemesi dışında bir sorun yaşamadım. Sırf boot sürelerinden ötürü bıraktım kendisini.
Şaşırtıcı gelebilir ancak BTRFS yerine ext4 kurulum yapınca hem tepkisellik artıyor hem de harici disk sıkıntıları bir nebze çözülüyor.

• Hem güncel hemde debian kadar stabil oluşu
  • DNF paket yöneticisi
  • Arkasında RedHat gibi kurumsal bir firmanın olması
benim fedora kullanmak için ana sebeplerim. DNF'e bir kere alışınca diğer paket yöneticileri çok kötü geliyor gözüme.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı