Felsefe bölümünü okursam işsiz kalır kıyım?

Betguas

Hectopat
Yer
İzmir Buca
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar ben felsefeyi çok seviyorum fakat işsiz kalma korkusu ile de okumaktan çekiniyorum.

Sağlam bir üniversite kazanıp notlarını yüksek tutarsan akademisyen olarak kalabilirsin. Filozofların yeri de zaten üniversitedir, kütüphanedir. Sen okuyup düşüneceksin, fikirlerini anlatacaksın ve para kazanacaksın. Kafanda felsefeden mezun olup belediyede falan memur olma, özel sektöre girme gibi işler varsa işsiz kalırsın.

Arkadaşlar ben felsefeyi çok seviyorum fakat işsiz kalma korkusu ile de okumaktan çekiniyorum.

Sadece işsiz kalmak dışında ateist ilan edilip önyargının kralını taşırsın. (!)

Hocam Türkiye'de felsefe okuyup da gelebileceğiniz yer felsefe öğretmenliği falan olur. Maalesef ülkemizin çok değerli insanlarının düşüncesi "O kadar yüksek puan almışsın niye felsefe okuyorsun, git mühendislik falan oku."oluyor. Bunu diyen bir insanın felsefeyi anlamasını beklemem ben açıkçası. Her neyse sonuç olarak ya lise öğretmenliği ya da üniversite akademisyenliği ama üniversitelerde de bu gibi işlerde yardımcı olarak girmek için torpil gerekiyor. Onun için bağlantınız yok ise lise öğretmenliği olur.

ODTÜ'de Boğaziçi'nde falan okursan şirketlerde eleman olarak çalışma imkanın yüksek. Bildiğim kadarıyla buralardan mezun olanlar zaten yurt dışına gidiyor. Ben de sözel sıralamam iyi gelirse ODTÜ Tarih yazmayı düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…