Felsefe dersi görmeden felsefe kitabı okunur mu?

brodie

Centipat
Daha fazla  
15 yaşıma girdim. 10. sınıfa geçeceğim bu nedenle henüz felsefe dersi görmedim. Fakat bu yaz tatilinde akademik alandan bağımsız olarak kendi gelişimim için merakım için ufaktan bir başlamak istiyorum. Başlangıç için aldığım kitap “her şey ne anlama geliyor”

15 yaşıma girdim. 10. sınıfa geçeceğim bu nedenle henüz felsefe dersi görmedim. Fakat bu yaz tatilinde akademik alandan bağımsız olarak kendi gelişimim için merakım için ufaktan bir başlamak istiyorum. Başlangıç için aldığım kitap “her şey ne anlama geliyor”

Yani hocam kişisel gelişim için istiyorsunuz? Bence kitap yerine sorgulanacak bir fikir bulun. Mesela ben size şunu sorayım, siz fikirlerinizi belirtin. "İlk arkhe nedir?", felsefeye giren insanlara sorulan ve en çok tercih edilen sorudur. Sorgulamayı öğrendikten sonra filozofların eserlerini okuyun. Onlar sizin ufkunuzu daha da çok açar. Bir tavsiye daha Friedrich Nietzsche en sevdiğim olsa da ondan uzak durun şimdilik.

Benim kitap tavsiyem: Jean-Jacques Rousseau-Toplum Sözleşmesi

Okuldaki felsefe tarih dersinden farksız, arada istisnalar çıksa da böyle sayılır. Adamları ezberlemekten ibaret.

Okunur, neden okumasın. Temel mantık bilgin ve verilen alegorilerin ne anlatmak istediğin anlasan yeterlidir. Platon'un Devlet'inden başlayabilirsin. En basiti ve en anlaması kolay odur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı