Felsefe okumaya nereden başlanmalı?

485258

Decipat
Kendimi geliştirmek istiyorum. Daha önce nietzschenin böyle söyledi zerdüşt kitabını okudum ama pek bir şey anlamadım. Hangi kitapla başlamamı önerirsiniz? Ayrıca YouTube'da felsefe için kanal öneriniz var mı?

Jeremy Strangroom'un 50 Filozofla Felsefenin Kısa Tarihi kitabini öneririm. Bana okulumdaki felsefe hocam ödünç vermişti, gerçekten kafa karıştırmayan bir biçimde akımlardan ve filozoflardan bahsediyor.

Sofie'nin Dünyası, Jostein Gaarder.

Bu kitap genelde başlangıç için önerilir. Ben de okudum. Beğendim ve tavsiye ederim.

Bu iki kitaptan birisi alınabilir, iki kitap da iyidir.

Şu post yardımcı olabilir:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kitaba gerek yok. Biraz aklın yorulabilir, sonuçta düşünüyorun. Çevrenizi, bulunduğumuz sistemi, kendinizi sorguladıkça anlayacaksınız. Daha sonrası için felsefe tarihi bakılabilir, felsefe tarihi öğrenmek zaruri değil. Direkt olarak filozofların kitaplarını okursanız daha iyi olacaktır kesinlikle.

Bundan 3-5 ay önce buna benzer bir konuda farklı bir cümle kurmuşum. Fikrim zamanla değişmiş, gelişim var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…