Felsefe ortalaması belge almama engel mi?

Süper olmuş hocam elinize sağlık bunu ezberlemem lazım yarın büyük bir konuşma yapıcam. Sonucunu yarın 15:30 da söylerim dua edin ölüm kalım meselesi.
Onların yanında "hocam, eğer isterseniz sizin vereceğiniz bir konu üzerinde ödev hazırlayıp getirebilirim." demek de büyük ölçüde işe yarayacaktır. Hatta gerektiğinde sorumluluk alabileceğini, belge almanın senin için o kadar önemli olduğunu göstermek kuru kuru özür dileyip de yalvarmaktan çok daha fazla makbule geçer bir öğretmenin gözünde diye düşünüyorum. Madem ailenize karşı çok mahcup olacaksınız, madem derse dönem boyu hiç katılmadığınızın farkındasınız, 10-15 sayfalık bir ödev hazırlamak çok atla deve bir iş değil gibi.

Hocam uygun bir dille izah edebilirsin felsefe hocana, ya da sınıf öğretmenine danışırsın o belki bir şeyler yapar.

ALLAH yardımcınız olsun hocam güzel bir notla yazmanızı umuyoruz
Mutlu ve kötü son karışık bir durum;
Hocayı öğle arasında buldum ve konuşmaya başladım, "tüm derslerim yüksek bir tek felsefe yüzünden teşekkür hatta taktir belgesini kaçırıyorum hocam yardımcı olma şansınız varmı?" Dedim. Bana sert bir tavırla "hak etseydin zaten alırdın o kadar konuları verdik sınavlara azıcık çalışıp sınavlardan geçseydin sözlüleri de sınavın altında vermezdim ki sana şu anda da sınav notun kadar sözlü verdim" diye bağırdı. Bende işin zor olduğunu anladım ve biraz pişmanlık cümleleri ile suyuna gitmeye çalıştım ama yine kurtaramadı. Son olarak kendimi kanıtlamak için ödev istedim ve aynı şekilde yüksek ses tonu ile " Eğer ben sana sözlü notu için ödev verirsem herkes istiyecek zaten okulun yarısı felsefe yüzünden kaldı, şurada kalmış 1 hafta ben ne zaman ödevleri kontrol edip yazıcam?" Diye bağırdı. Son çarem sınıf öğretmenime danıştım ama oda başka bir dersin notunu değiştirme yetkisi olmadığı söyledi. En son bölüm şefine başvurdum ve raporlu-raporsuz 0(sıfır) gün devamsızlığımın olması nimeti ve bölüm Dersimde başarılı olduğum için dönem sonu " onur belgesi " almaya hak kazandığımı söyledi. Taktir beklerken onur belgesi kazanmayı hiç beklemiyordum. Her şeyde vardır bi hâyır derlermiş. Eğer felsefeden kalmasaydım onur almaya bilirdim, taktir de Garanti değildi ve son çare teşekkür belgesine kalıcaktı. Sonuç olarak hüzünlü ve mutlu karışık bir son oldu.

Böyle hocalardan her zaman nefret ederim. Bir kere iyilik yapacaksın bir kere gelmişsin dünyaya hâlâ garip tripler yapıyorsun. Eski kafalar böyle oluyor biraz. Taktir belgesini boşver onur belgesi almak daha iyidir. Taktiri çalışırsın, her zaman alırsın onur belgesi iyidir.

Hayırlısı olsun hocam çok takmayın kafaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…