Felsefi anime önerisi

Daha fazla  
Death Note tarzı kafa açan, zeka oyunlarının bol olduğu felsefi bir anime arıyorum. Çok sıkmasın ve çok uzun sürmesin. İzlediğim zaman "Vay be" dedirtecek ve beni etikleyecek bir şey olursa süper olur.

Evangelion izle derim.
Bu sıralama ile izle. Bir de aşırı felsefik terimler ve göndermeler var anlaması zaman istiyor. Bazı bölümleri tekrar tekrar izlemenizi öneririm ve ya açıklama videosu izlemenizi öneririm.

500. kez izleyesim geldi. Çok sorguluyorsun.
İlk bölümde yargının oyun ile değilde oyunun yarattığı etki sayesinde verildiği varsayımına vardım. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi, ileride daha iyi anlarım. Oyun ölüm kalım savaşı olduğu için iki tarafta kendi yaptığı kötü şeyleri, iyiyi kötüyü açıkça belirtiyor ve karar buna göre veriliyor sanırım. Bunu düşünmemin sebebi yanlış görmediysem sonda kadını cehennem kapısına koymasıydı.

İlk bölümde yargının oyun ile değilde oyunun yarattığı etki sayesinde verildiğini varsayımına vardım. Ne kadar doğru bilmiyorum tabi, ileride daha iyi anlarım. Oyun ölüm kalım savaşı olduğu için iki tarafta kendi yaptığı kötü şeyleri, iyiyi kötüyü açıkça belirtiyor ve karar buna göre veriliyor sanırım. Bunu düşünmemin sebebi yanlış görmediysem sonda kadını cehennem kapısına koymasıydı.
Son bölüme kadar bazı şeyler çok açık kalıyor. O kadarını söylüyorum. Aslında bende son bölümden sonra daha çok soru işareti oluştu ve bu daha güzeldi. Çoğu kişi bunu sevmese de... Ben düşündürttüğü için çok beğenmiştim. Kesinlikle daha uzun olabilir ve daha derin işlenebilirdi ama. Tadı damakta kalıyor. :D

Son bölüme kadar bazı şeyler çok açık kalıyor. O kadarını söylüyorum. Aslında bende son bölümden sonra daha çok soru işareti oluştu ve bu daha güzeldi. Çoğu kişi bunu sevmese de... Ben düşündürttüğü için çok beğenmiştim. Kesinlikle daha uzun olabilir ve daha derin işlenebilirdi ama. Tadı damakta kalıyor. :D
Son bölümü yeni bitirdim, tek kelimeyle muhteşemdi hocam. Özellikle sonda o kızın kuklasını görmek garip hissettirdi.

Son bölümü yeni bitirdim, tek kelimeyle muhteşemdi hocam. Özellikle sonda o kızın kuklasını görmek garip hissettirdi.
Death Billiards diye ufak bir bölüm daha var, ben de izlemedim. Animeyi tekrar izliyorum, bitince izleyeceğim. Gerçekten akıp gidiyor.

Bu sayfadaki bilgilere de bakmanı öneririm, iyice kafanı açıyor: Chavvot

1689640561793.png

Bu tanıdık geldi mi bu arada? 11. bölümden. @nankörün bastonu

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı