Fen lisesi mi yoksa açık lisede mi okumak mantıklı?

Şuan lise sondayım 1 defa devamsızlık yapıp açığa geçmeye karar vermiştim internette herkesde açık daha iyi falan diyordu şimdi iyice kafam allak bullak oldu.
Açık daha iyi diyenlere bakma kral. Zaten son yılınmış bu yıl iyi çalış güzel bir üniversite kazan. İlerde mesleğim var ama iş bulamıyorum dememek için de mühendislik/sağlık bölümü seç derim. Hem yurt dışında çalışmak içinde bu bölümler iyi. Türkiye içinde iyi. Bölümleri seçmek sana kalmış ama dışardan okuma derim.

Yanlış yazmışım sonda olmam gerekirken şu an lise 3 de kaldım devamsıklıktan, herkeste lisen iyi falan herkes kazanamıyor diyorlar ama bu yurt ve okul ortamı beni bitirdi gercekten.

11 sınıf bence okumaya değer hocam lakin derslere sıkı çalışmanız lazım 12'ye geçince açığa alırsınız.

Yanlış yazmışım sonda olmam gerekirken şuan lise 3 de kaldım devamsıklıktan, herkesde lisen iyi falan herkes kazanamıyor diyorlar ama bu yurt ve okul ortamı beni bitirdi gercekten.
Hocam merhaba tavsiyem açığa geçmendir.Açığa geçince zaten 1 günde öğrendiğin dersi düzenli çalışınca 2 saatte bile halledebiliyorsun bence okul zaman kaybından başka birşey değil direk geçmeni öneririm.Ama bu işin şartı düzenli çalışmandır.Ama düzenli çalışacak potansiyeli kendinde göremem diyorsan okula devam etmeni öneririm.Ayriyeten bir nebze diğer arkadaşların fikrine katılsam da açığa geçmediğin müddetçe bir daha geçmen zor olur.Çünkü mebin başındaki adam olucak eleman her sene kafasına göre kural çıkartıyor.Önceden direk açığa geçmek serbestken bu adam geldi geleli işler çukura girmeye başladı.Artık açığa geçmek için saçma sapan sebepler istiyorlar.

Dershaneye gideceğim eğer açığa geçersem, biraz kararsız kaldım ama dershane ile beraber düzenli çalışırım diyorum.

Sadece lise son da açıktan okuyun bence onun haricinde 9 10 11. Sınıf açiktan öğrenmek kolay değil

Fen lisesine gidiyorsan ortalama üstü çalışmayı kabul edeceksin. Yoksa OBP puanın YKS'de seni pişman edecek kadar etkili olabilir ben bunu yaşadım. Sistem değişir orasını bilemem ama şartlar şu anda bu. Ayrıca lise sadece akademik bir yerden farklı olarak yaşanması gereken bir deneyimdir bence açık işini 12'de gerekirse düşünürsün çoğu kişi öyle yapıyor. Ne kadar OBP falan pişman etse bile fen lisesi benim için güzel bir deneyim olmuştu.

Lise sondaymışsın sonra yazmışsın görmedim son sene dediğim gibi yapılabilir ama iyi düşünmelisin.

Hocam benim icin iyi bir lise ortami deneyimi yasayacağımı hiç düşünmüyorum, ortam sifir yurtdada kurallar acayip şekilde katılaştı iyice bunaldım üstüne birde açığa gececem diye devamsızlık yaptim eğer dershaneye gidersem orada derslerimi iyice öğrenirim diyorum, he dershaneye gidemem desem belki normal liseme gitmeliyim derdim. Dershane ile derslerimi tamamlayamaz mıyım açıkda acaba?

Emin ol bakıyorlar
Her işveren bakmaz bakan olursada ben onun işine girmem iyi bir üniversite okuyup mesleğim olduktan sonra liseme bakacak çok az işveren olur. He belki disiplin suçu falan var mı diye bakabilir orası ayrı zaten o konuda sıkıntım yok.

Kendi kütüphanesi ve zorunlu kamp programı olan cidden iyi bir dershane ve düzenli bir Youtube kullanımı ile okula göre daha fazla başarı elde etmek mümkün. Ayrıca OBP'ni çok daha iyi tutarsın. Evin yakınında veya dershanelerin olduğu yerlerde olan OBP ile öğrenci alan nispeten iyi bir anadolu lisesi varsa hem OBP'ni iyi tutarsın hem de bir düzene sahip olursun. Dershaneyi bunların yanına ekstra da ilave edebilirsin. Okullar zaten 12.sınıfta kolaylık sağlar genelde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…