KaptanYargıç

Centipat
Konuyu LGS sınavında %0, 04'lük dilime girmiş, ülkemizdeki sayılı fen liselerinden birinde 10.sınıf düzeyinde eğitim görmekte olan bir öğrenci olarak, yol gösteren herhangi bir bilirkişi olmadığından dolayı oluşan, kaygılarım sonucu açıyorum. Hukuk çok eskiden beridir hayallerimin tek sahibi. Ancak bir sonraki sene fen bilimleri alanında göreceğim 14 saatlik dersler ve kulaktan dolma "yazık edersin","hukuk okuyup ne yapacaksın?" gibi sözler ve hukukun geleceği hakkındaki söylemler kafamı karıştırsa da hayallerimden vazgeçmek istemiyorum. Çünkü kendimi başka bir yerde hayal edemiyorum.

Umarım vaziyetimi tam olarak arz edebilmişimdir. Önerilerinizi almak isterim.

Ben de Fen Lisesi mezunuyum, bizim donemin Turkiye birincisi psikoloji, Turkiye 4. su sosyoloji okudu benimle ayni universitede. Sosyoloji okuyan doktorasini Yale Universitesinden aldi, gayet basarili bir insan.

Demem o ki, bizim ulkemizde doktor, avukat, muhendis olmazsan basarili olamazsin ve kafan calisiyorsa sayisalci olmalisin gibi ahmakca mitler var. Bunlar populasyonun geneline vurdugunda az cok mantikli olsa da <%0.5 dilimdeki insanlar icin gecerli degil.

Tek onerim, bunu gercekten istedigine emin ol. Bence 17-18 yaslari bazi insanlarin istedigi meslege karar verecek olgunluga henuz erisemedigi yaslar.

Hocam bizim okulda var aynı tarz öğrenciler. Türkçe hocası ile görüş öncelikle. Türkçe hocan sana yardımcı olursa geçebilirsin. Hukuk istiyorsan hukuk oku. Eğer okulum sana yardımcı olmayacaksa sosyal bilgiler lisesine geçmeni tavsiye ederim.

Ankara Üniversitesi hukuk bölümünde öğrenim gören bir öğrenciyim. İstemediğin bir meslek için öğrenim görmek iyi bir his değil. Seni mental anlamda çıkmaza sokabilir. Fen Lisesi'nin sayısal kısmında üniversite sınavı dışı konular sorulduğunu hatırlıyorum. Hala öyleyse sağlam bir Anadolu Lisesi'nin 11'de sayısal kısmına geçip 12. Sınıfta da eşit ağırlık kısmına geçebilirsin. Hem sayısal hem de eşit ağırlık birikimiyle girersin sınava. İleride fikrin değişirse önünde daha geniş bir yelpaze olur. Ekstradan beni de sınava hazırlayan hocama danışabilirsin. Danışmak istersen o sana daha düzgün bir yol haritası çizebilir. Instagram adresi @joker_koc

Okul değiştirmek istemiyor musun?

Öneriniz için teşekkürler. Hayallerim 5 yaşından beri değişmedi ve sanırım değişmeyecek.

Okul değiştirme şansım çok az maalesef, öneriniz için teşekkür ediyorum.

Öneriniz için teşekkürler. Hayallerim 5 yaşından beri değişmedi ve sanırım değişmeyecek.

Okul değiştirme şansım çok az maalesef, öneriniz için teşekkür ediyorum.

Fen lisesi müfredatı ağırdır evet fakat çalışırsanız pek de etkilemez EA okuyabilirsiniz bizim buradaki fen lisesinden Galatasaray hukuk bile çıktı.

@Rona Öneriniz için teşekkür ediyorum, ancak okul değiştirme şansım bulunmuyor maalesef, yardımınız için teşekkürler.

Okul değiştirmek istemiyor musun?
Maalesef okul değiştirme şansım yok.

Kardeşim sayısaldan devam et bahsettiğin düzeyde bir öğrenciysen çalışmalarına devam edersen AYT sınavında rahatça hukuk bölümünü kazanabilirsin bunun için eşit ağırlığa geçmene gerek yok ben de sayısalcıydım sınava girdiğim dönem devlet hukuklarını tercih edebiliyordum.

Yalnız hiç edebiyat görmeyecek o zaman.
Animonik mi öyle bir sayfa vardı edebiyat için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…