Fen lisesinden Anadolu lisesine geçmek mantıklı mı?

Wipk12

Centipat
Daha fazla  
Hocam merhaba. Fen lisesinde okuyorum 415 puan ile yerleştim ancak aşırı zor ve katı kurallar var Anadolu lisesi daha rahat diyorlar. Anadolu lisesine geçmeli miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence geçmemelisin. Anadolu lisesi evet daha rahat. Ama lise sonunda sınav zamanı faydasını görürsün fen lisesinin. Eninde sonunda iş sende bitiyor ama fen lisesi insanı çalışmaya daha çok itiyor.

Hocam merhaba. Fen lisesinde okuyorum 415 puan ile yerleştim ancak aşırı zor ve katı kurallar var Anadolu lisesi daha rahat diyorlar. Anadolu lisesine geçmeli miyim?

Ben de fen lisesinde okuyorum. Eğer liseniz nitelikli ise disiplin iyi bir şey fazla rahatlık sıkıntı yaratabiliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
En iyi ihtimal okuluna uyum sağlaman, eğer gerçekten yapamayacakmışsın gibi geliyorsa ben olsam geçerdim, zamanında geçmediğin için pişmanım ben de. Fakat dediğim gibi okula alışmaya çalış, senin için en iyisi o olur.

Mümkünse 4 sene sizi biraz sıkmaları iyidir. Şimdiden kazanacağınız disiplin ilerde işinize yarayacaktır.

Gerçekten yapamayacak gibi ve mutsuz hissediyorsanız geçin gitsin. Sınav falan demişler ama 4 sene boyunca neredeyse bütün gününüzü geçireceğiniz yer 1 sınavdan çok daha önemli. Sınav çalışılır kazanılır bir şekilde.

Çevremde fen lisesinden Anadolu lisesine geçen çok kişi var, bende düşünüyorum. Çünkü bu puanlardaki fen liselerinin adı fen lisesi oluyor genelde. Öğretmenler öğrenci fen lisesi öğrencisi diye zor soruyor, sözlüleri yüksek girmesi için performansınızın iyi olması gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…