Fenerbahçe şampiyonluk yarışında ağır bir yara aldı

Sizin 28 tane şampiyonluğunuzun yılları nelerdir mesela? O yıllardaki teknik direktörler? Oyuncular? Hepsi derin bir bilinmezliğe sahip şampiyonluklar... Dinazorların yaşadığı zamanda alınmışlar desem yeridir herhalde. "kimsenin umurunda değil" ifadesini kullanmamım sebebi bu bilginin yanlış olması. Ben burada "elma mavidir bilginize" desem herkes beni yalanlar, bir süreden sonra kimsenin umurunda olmam. Süper kupa finaline tam kadroyla çıkmamızın bir sebebi ise yok... Herkes finale en iyi kadrosuyla çıkar. Rakibimizin verdiği tepki bizim sorunumuz olmadığı için tam kadroyla çıktık. Rakibin u19 ile geleceği hakkında %100 resmi bir bilgi yoktu. Belki bu bir blöftü. Belki son anda karar değiştirdik denecekti... Evet, biliyorum. Fenerbahçe Spor kulubü Başkanı Sayın Ali Koç yabancı hakem atanmazsa çıkmayacaklarından bahsetmişti. Ama takımın Şanlıurfa'ya 1 gün önceden gitmesi gerek. 1 saatte bile neler oluyor. TFF, son anda maç hakemi Türk değildir diyebilirdi... Örnek senaryolardan biri... Kısacası bizimle alakalı bir problem değildi tam kadroyla çıkmamız. Bu Türkiye Ligindeki en büyük rakiplerimizden birine karşı oynadığımızdan dolayı kaynaklanan bir durumdu. Rakibimiz armut değildi ve bu bir finaldi... Büyüklük konusuna tekrardan gelecek olursak dediğiniz şey gerçekten absürt ben Fenerbahçeli olsam da reddederdim. Real Madrid'i var, Barcelona'sı var...Ama en büyüğü Fenerbahçe. Garip...
Bu güzel tartışma için teşekkürler, kendi argümanlarımız ile saygı çerçevesinde devam ettirmek dileğiyle...

İzleyip etmediğim sporlar hakkında çok konuşmuyorum. O da spor, bu da. Senin düşüncen holiganlık ve yobazlıktan başka bir şey değil. Sen şimdi sırf popülaritesi futbola göre daha düşük diye diğer sporları yok falan mı sanıyorsun? Tuttuğum takımın bir başarısı, kadın futbolda da başarısı var, baskette de, voleybolda da, birçok branşta başarısı var ve bu beni memnun eder. Tabi siz galatasaraylı olduğunuz için sadece futbol bilirsiniz, onda da himmetle maç kazanırsınız.

A Milli Kadın Voleybol Takımı 2023'te Dünya Kupası'nı kazanmıştı. O zaman sevinen, mutlu olan Türk halkına da "sanki izliyonuz yaağ" mı çekiyordun sen? Çocukça bir düşünce, sırf takımını savunmak için saçma düşünceler yazma.

Okumayı da öğren. "Ayrıca sizin şampiyonlukların Süper Lig şampiyonluğu olmadığı" diye bir şey yok. Sizinki Avrupa Ligi şampiyonluğu mu? Değil, ee? Sizin kupanızı yok mu sayalım? Şampiyonlar Ligi'nin devi Real Madrid 1992 öncesi şampiyonluklarını saymasın mı? Buna cevap veremiyorsan, köşende zırlamaya devam et.

Kaçırdığın bir nokta var, Fenerbahçe'yi her dalda başarılı görebilirsin. Basketbolda, voleybolda, yüzmede vs vs.

İşte ben de bunu anlatmaya çalışıyorum güzel kardeşim. Spor kulübü bazında Fenerbahçe'nin daha başarılı olduğunu kimse inkar edemez. Bunlar hep Aziz Yıldırım'ın yaptığı yatırımlar sayesinde oldu. Özellikle amatör branşlara ciddi yatırımlar yaptı ve zamanla yapılan yatırımlar meyvesini verdi. Fenerbahçe'nin futboldaki başarısızlığının sebebi sadece bahsedilen sebepler olamaz. Bunu yapmak işin kolayına kaçmak olur. Her sezon (özellikle iş zora girince) belirli bir noktadan sonra eleştiri okları alakasız yönlere çeviriliyor. Kimse takımı yönetenleri eleştirmiyor. Kimse derken taraftardan falan bahsetmiyorum. Eleştirmesi gerekenlerden bahsediyorum.

Fenerbahçe Süper Lig'de 10 senedir şampiyon olamazken, Galatasaray 2013'den beri Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon olamamış. Madem bu FETÖ denen örgüt, federasyon ve hakemler Galatasaray'ı savunuyor, nasıl oluyor da diğer branşlarda aynı başarıyı yakalayamıyor? Veya nasıl oluyor da Fenerbahçe bütün bunlara rağmen diğer branşlarda üstünlük kurabiliyor? Futbolda savunanlar neden diğer branşlarda Galatasaray'ı şampiyon yapmıyor?

Demek ki Fenerbahçe'de bir şeyleri yanlış yapıyorlar. İlk başta başarız olan adamları senelerce koltukta oturmak büyük bir yanlıştır. Bunun en büyük örneğini CHP'de gördük. Dedeyi postaladıktan sonra işler değişti.

Ah Fenerim ah.

Dinazorların yaşadığı zamanda senin takımında maç yapıyordu.. Kendi takımının emeğini yok sayıyorsan senin problemin. İngiltere'de Premier Lig 1992'de kuruldu ama ManU'nun ilk şampiyonluğu 1907'de ve sayılıyor, İspanya'da, İtalya'da da öyle. UEFA kabul etti fakat galatasaraylı bir taraftar "hyrr dinazor çağı" diyor. Ben sana somut argümanlar sunuyorum, sen bana dinazor çağı diyorsun. E bu kadar şampiyonluk nerede? Bu şampiyonluklar arkeolojik sit alanından çıkartılmış herhangi bir kitapta yazmıyor ya sonuçta. Neyse, henüz objektif konuşabilen bir gsliye denk gelmedim. 28 şampiyonluğu bildiğini söylemek kendi takımını küçültecek çünkü. Aslında kimse kimseyi küçültmüyor ama insan çekiniyor demek ki itiraf etmekten.

O zaten ayrı mesele. Şapkanı önüne çıkartıp düşüneceksin, tüm suçu ona buna yıkmakta doğru değil. Oyun anlamında hatalar var mı? Elbette var, fakat sırf oyun anlamında hatalarımız var, teknik direktör hataları var veya yönetim hatası var diye sahada doğranmaya, bir şekilde katakulliye getirilmeye de müsade edilmez. 14/15 sezonu bunun en güzel örneklerinden, takım şampiyonluk yolunda ilerlerken otobüsü kurşunlanıp "1 hafta sonra maça çıkmazsanız ligden men edilirsiniz" diye baskı yemesi de oldu bu ülkede. Yabancı futbolcusun, psikolojin nasıl kaldırabilir böyle bir durumu? Ülkenden uzakta, ıssız bir yolda takım otobüsün kurşunlanıyor, şoför vuruluyor, ölümden dönüyorsun. Bu işin sadece fetösü yok, TFF'si de var. İşin özü gs kayırılırken diğer takımlar 3 kat, Fenerbahçe 5 kat mücadele etmek zorunda.. Ali Koç'un sportif olarak olmasada finansal anlamda büyük katkısı oldu.

Son düzenleme:
1907'de(hatta o zamandan 1960'a kadar) Türk futbolu ile İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinin futbollarının aynı gelişmişlik düzeyine sahip olmadığını düşünüyorum. Onlar bizden hep ilerde. Şu anda öyle ama o zamanlar fark fazlaydı. 1910-20 ingiltere futbolu ile 1940-50 Türk futbolu bile eşit şeyler değil.

sahada doğranmaya, bir şekilde katakulliye getirilmeye de müsade edilmez.

Yeri geldi hem Galatasaray'a, hem de Fenerbahçe'ye haksız puanlar verildi. Yine yeri geldi her ikisine de haksızlık yapıldı. En çok mağdur olanlar ise Anadolu takımlarıydı. Üç büyüklerin daha çok kollandığı aşikar. Bu lig yıllardır böyle işliyor maalesef.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında son Sivasspor maçına kadar 2 puan fark vardı. Eğer sadece Galatasaray kollanmış olsaydı puan farkının 2 değil, en az 10 olması gerekirdi. Yani direkt olarak Fenerbahçe'ye operasyon çekiyorlar diyebileceğim bir sebep göremiyorum. Fenerbahçe bunu her zaman yapıyor. Kazanması gereken maçları kazanamayıp şampiyonluğu ezeli rakiplerine kaptırıyor.

Son maçta Sivasspor lehine verilen penaltı çok tartışıldı. Benzer penaltıları Fenerbahçe'ye kaç kere verdiler bilmiyorum. Neden lehine olunca sorun yok da, aleyhine verilince bu kadar itiraz ediliyor? Galatasaray da aynı şekilde. Şampiyonluğa oynayan takım sahaya çıkıp oyunuyla rakibinin kafasına vura vura 3 puanı hanesine yazdırması lazım. İşler tersine gidince pozisyonları bahane etmenin kimseye bir faydası yok. Olmuşla ölmüşe çare yok derler. Hakem penaltıyı vermemiş, şuymuş buymuş demek yerine, çıkıp 4-5 tane sallayıp geçeceksin.

Son düzenleme:

Maçların hepsini canlı takip ettin mi? Önce bilinmez şampiyonluklar, dinazorlar çağıydı, şimdi futbolun aynı gelişmişlik düzeyine sahip olmadığını düşünecek kayıtlar falan var elinde sanırım. Şu anda öyle ama o zamanlar fark fazlaydı diyorsan ciddi ciddi o zamanların maçlarını izlemiş olman gerekir çünkü. Çok net bir şekilde söylüyorsun.

Hocam amacım kalp kırmak, karşılıklı irite yapmak değil fakat yazdıkların ile çelişkiye düşüyorsun sürekli. Daha çok takımını savunmak için elinden geleni yapan bir taraftar görüyorum, argümanlarını biraz daha somut, elde tutulabilir bilgilerle, mantık içerisinde sunarsan daha iyi olur ve bu güzel tartışma için teşekkür ediyorum. Sabaha kadar konuşsak bir yere varamayız.

Daha hiçbir şey bitmedi. Galatasaray Sivas'a kaybederse işler değişir.

FETÖ denilen örgüt ülkenin her yerine ve her kurumuna sızmışken sizin o yücelttiğiniz kulüplere mi sızamayacak demişsin ya fetullah gülen bizzat kendisi diyor fenerbahce bıraz sert çıktı diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…