Neal Gompa'nın talebi üzerine FESCo tarafından yapılan oylamada oy çoğunluğuyla Fedora 42 sürümü itibarıyla KDE Plasma'nın Spins sayfasında görünmesi yerine GNOME sürümünün yanında 2. seçenek olarak gösterilmesi seçildi. Fedora ekibi 42 sürümünün geliştirme sürecinde KDE Plasma'nın GNOME gibi ana sürüm olabilmesi için olası paket sürümü gibi uyumsuzlukları ayarlamakla uğraşacaklarını duyurdu. Alınan karar, KDE Plasma sürümünün GNOME sürümü ile eş değer olmasını sağlayarak topluluğa büyük bir fayda sağlayacak.
Oylama sonrası Fedora KDE sürümünün geliştiricileri, GNOME sürümünün Spins'e taşınması ve KDE Plasma sürümünün Workstation yapılması ile ilgili olan talebini geri çekerek KDE Plasma ile GNOME'un eşit olmasını kabullendi.
İlgili güncelleme 2025'in nisan ayında yapılacaktır.
Oylama:
Issue #504: Request to upgrade Fedora KDE Desktop Spin to Edition status under the Personal Systems WG - tickets - Pagure.io