FHD vs 4K televizyon

psychonaut

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Finans
Selamlar,

Ben hiç TV izlemiyorum, sadece masaüstü bilgisayarımı kullanıyorum ama şimdi ailem için 43" TV almam gerekiyor. D-Smart HD izleyecekler, başka bir şey izlemezler. Bu durumda FHD mi yoksa 4K TV mi alınmalı? (TV izleme mesafeleri 2-2, 5 metre arası). TV, 5-10 yıl falan gittiği kadar kullanılacağı için almışken 4K mantıklı olur diye düşünüyorum, ama diğer taraftan şu an D-Smart'ta izleyecekleri yayınlar maksimum FHD ve 4K ekranda FHD izlemek görüntü kaybı demek, hangisi tercih edilmeli?

Bu arada 2.500 TL civarına 43" TV tavsiyesi de verebilirseniz sevinirim.

Benim size en güzel tavsiyem 4K TV alınız üstünde D-Smart(Kazık Smart) aboneliğinizi iptal ediniz. Normal anten yayını da güzel olur veya Netflix.
D-Smart aboneliği benim değil, annem ve babam kullanıyor, ondaki sinema kanalları vb. hoşlarına gidiyor, o nedenle iptal etmezler. Zaten gazi indirimi kullanıyorlar, aylık 12 lira gibi bir şey ödüyorlar. Netflix vb. ile uğraşmazlar.
Vestel kısmı kafamı kurcalıyor.

Altarnatif:

Şu anda 32" HD Ready (720P) TV kullanıyorlar. Artık gözleri çok iyi görmediği için daha büyük ekran gerekiyor, 43" TV lazım. Toshiba'nın şu modeli uygun gibi görünüyor, ama onun da üretimini Vestel yaptığı için kalitesi konusunda emin olamıyorum:

Toshiba 43V6863 43'' 108 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Fiyatı

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı