Fiat Egea 1.6 otomatik alınır mı?

Bu araçların parça ve ustalık fiyatları çok yüksek bunlar bizi aşar hocam alacağımız araba nispeten az yakmalı ve bakım maliyetleri düşük olmalı ve otomatik olmalı.

Bu araçların parça ve ustalık fiyatları çok yüksek bunlar bizi aşar hocam alacağımız araba nispeten az yakmalı ve bakım maliyetleri düşük olmalı ve otomatik olmalı.

Bunlar otomatik zaten yine de siz Egea'yı alacaksanız bilemem o km arasındaki Egea'larda motor giderse yeni sıfır motor 2 yıl önce 100 bin TL bandında falandı.

Benim şehir içi tüketimim 6 - 6.5 lt civarındaydı. Şehir dışı ise 3 - 4 kişi ile ortalama 4.8 ile 5 lt civarındaydı. Ben 2 yıla yakın kullandım, yaşadığım tek sorun oksijen sensörü arızasıydı. 4 - 5 bin TL civarı bir masrafı var montajı dahil. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. 1.3'lerde filtre tıkanma mevzusu denk geliyor özellikle şehir içi kullanım yoğunsa. Ben 1.6'da öyle bir durum yaşamadım. Geneli şehir içi kullanımdı.

180.000-220.000 km arası almayı düşünüyoruz fakat sorun çıkartır mı ve bakım tamir maliyetleri çok yüksek olur mu?

Kilometresi maalesef yüksek, daha düşük kilometreli bir araç biraz daha da olsa keyif verir.
Kronik sorun olarak şanzımanı değerlendirebiliriz. Bakımları aksatılmamış, özellikle şanzıman yağı vakitlice değiştirilmiş araçları incelemenizi öneririm.
Ek olarak bu bütçe ile Astra Sedan bakmak da mantıklı olacaktır. 1.4T motor her hangi bir paket Astra, Egea'dan daha keyifli olur.

Egea kolay kolay motor yiyecek araba değil hocam hor kullanılmadıysa. Ama genelde bu bütçede Egea'lar hep taksi çıkması ya da kazalı oluyor dediğiniz olabilir. Bir de o i20 de kesin sıkıntı vardır 2018 i20'ler hep 600 bin lira ve kazalı bu 2024 ve sıkıntısız diyor bana pek inandırıcı gelmedi.

Hocam model yakın olsa dediğiniz doğru ama birisi 2011 birisi 2018 araba çok fark var aralarında.
Yok hocam biz de kullandık 1.3'ü filtre bakımını düzenli yaptırırsanız hiç bir sıkıntısı olmaz. Ben de oksijen sensörü hiç bozulmadı hep buji patladı onun dışında bir sıkıntı yok. Ama temiz Egea bulması lazım taksi çıkması ya da kazalı hor kullanılmış Egea'lar her türlü arıza çıkarıyor. Zaten otomatik istiyor arkadaş otomatikler 1.6 hep.

Filtreden kastım partikül fitreleri, DPF vs. Euro 6.2 AdBlue'lu olanlarda çözülmüş olabilir belki ama 1.3 MJ'lerde duyduğum genel durum buydu. Bujiden kastınız da kızdırma bujisi sanırım, bende de onda sorun çıkmadı hiç. Bakımını KM'yi beklemeden yıldan yıla, yetkili serviste yaptırdım. Mekanik hiçbir sorun yaşamadım 1.6 MJ'te, oksijen sensörü de her arabada olabilecek bir durum. Satana kadar başka bir dert açmadı başıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…