Fiat Egea Urban Plus mercekli fara xenon taktırmak mantıklı mı?

EMIYA

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Benim Fiat Egea 2019 Urban Plus model aracım var. Arabayı 2. elden almıştık ve aldığımızda ekstradan mercek far taktırılmıştı. Onu fotoğraf olarak atacağım. Onunla beraber xenon farlar da vardı. Ancak birkaç yıla xenon farlar kesince normal sarı halojen taktırdık. Arabayı kendi üstüme alınca sarı halojenler beni rahatsız etmeye başlamıştı ve şimdi xenon far taktırmak istiyorum. Pek anlamam ama 4 tane almam gerekiyor sanırım. Çok pahalı olduğu için çıkma düşünüyordum. Bazıları beyaz halojen taktırmamı söylüyor. Xenon'un yasal olmadığını ve muayenede sıkıntı yarattığını biliyorum. Ancak cidden gece önümü zar zor gösteriyor. Bundan dolayı sizce bu mantıklı mıdır? Çevirme vb. olunca sıkıntı yaratır mı? Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• far-egea-sol.jpg
    17,6 KB · Görüntüleme: 5
Beyaz halojen taktırın hocam. Xenon farlar sıkıntılı. Çevirme de ceza yazabiliyorlar.

Beyaz halojen taktırın hocam. Xenon farlar sıkıntılı. Çevirme de ceza yazabiliyorlar.
Hocam peki beyaz halojenlerin performansı nasıl gece ve sisli ortamlarda? Yeteri kadar aydınlatıyor mu? Teşekkürler cevabınız için.

Taktırmayın hem başka sürücülerin hayatları hemde durduk yere ceza yememek için...
Haklısınız hocam o konuda ancak ayarları yapıldığı sürece, ufuk çizgisi dengeli olduğu sürece rahatsız etmiyor diye biliyorum. Önceden de sadece uzunlarda xenon vardı onu da çoğunlukla da kullanmıyorduk. Cevabınız için teşekkür ederim.

O konuda kötüler işte hocam. Mercekli dediniz LED taktırabilirsiniz. Mercekli halojen farda LED kullanmak daha mantıklı olur Philips'in iyidir. Kaliteli LED taktırırsanız Xenon fara yakın bir performans alırsınız.

Hocam peki LED farlar yasal sınırlar içerisinde kullanılabilir mi? Yani muayeneden vb geçer mi?

Onlar geçiyor yasal olarak bir sıkıntı yok.
Hocam peki Photon Duo h7 led farlar nasıldır? Yapay zekaya sorduğumda bunu önermişti ultimate, milestone ve mono serisini. Eğer dandik bir marka ise hiç bulaşmayayım. Teşekkürler cevabınız için.

Hocam peki Photon Duo h7 led farlar nasıldır? Yapay zekaya sorduğumda bunu önermişti ultimate, milestone ve mono serisini. Eğer dandik bir marka ise hiç bulaşmayayım. Teşekkürler cevabınız için.
Philips H7 Diamond Vision kullanıyorum hocam kendi arabamda onu alın en iyisi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…