Fiat UNO 1997 70s marş çalışmıyor

mk123

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Aracım Fiat UNO 1997 70s benzin + gaz. Bugün arkadaşın evinin önünde arkadaşı beklerken motoru stop ettim. 2 dk sonrasında çalıştırmaya kalktığımda ise marştan hiçbir ses gelmeyip motor çalışmadı. Göstergedeki lambalar yanıyordu, radyo da çalışıyordu ancak kontağı çevirdiğimde ses yoktu. Yani marş motorundan da ses gelmedi. Akabinde akü takviyesi yaptım. Takviye yaptığım sırada araba çalışmadı. 2. viteste arabayı yardım alıp vurdurunca araba çalıştı. Sonrasında gün içinde marşla ilgili sorun olmadı. Benim aklıma gelenler: Marş motorunda sorun olması ve akünün zayıflaması. Sizce neden olabilir? Kaçak olduğundan da olabilir mi? Bugün arabaya ilk bindiğimde sorunsuz şekilde çalıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Marş motoru ömrünü tamamlamak üzere aküyle alakalı bir durum olsa takviyede çalışırdı.

Peki çok ekstrem bir parça mı yani değişimi zor mu? Kendim de değiştirebilir miyim?

Peki çok ekstrem bir parça mı yani değişimi zor mu? Kendim de değiştirebilir miyim?

Sizin değiştirmeniz mümkün olmayacaktır.
Çok aman aman maliyet ve sıkıntı çıkarmaz.
Gün içinde aracınızdaki parçayı değiştirir ya da tamir ederler.

Aynı aracı kullanıyoruz, aracında 1'den 2'ye vitesi geçirdiğinde sarsılma, hırpalanma oluyor mu?

Motor soğukken 2.vitese attığımda biraz sarsılma oluyor şanzıman yağının henüz ısınmamasına bağlıyorum. Bazen farkında olmadan da biraz sert debriyajdan çekince oluyor. Şanzıman yağı soğukken 2.vitese geçerken biraz sarsıntı olabilir. Yazın bu sorunu çok yaşamadım. 1.vitesten 2ye atarken önce boşa sonrasında 2.vitese takarsanız sarsılma yaşama şansınız azalır. Aynı zamanda 2.vitese geçmediğinde şanzımandan gelen sesinde önüne geçmiş olursunuz 2ye rahat girer. Bu vitese tam girmeme sorun geri viteste de mevcut onu bende çözemedim vitesi boşa atıp tekrar atıyorum öyle geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…