Fiber altapıda simetrik ve 2 Gbps hız alınabilir mi?

ramboyunda

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Şu an kullanmakta olduğumuz ve Türk Telekom'da 1000/50 en yüksek hız tarifesi olan fiber altapıda, örneğin servis sağlayıcılar tarafından istenirse simetrik olarak 1000/1000 hızlar alınabilir mi ve download tarafında 2 Gbps hızlar tarife olarak eklense kullanılabilir mi bunu öğrenmek istiyorum. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Bildiğim kadarıyla Gigafiber altyapılar 10 Gbps'e kadar destekliyor ama net bir şey demek zor. İleride eklenirse kullanırsın. 1000/50 ne bu arada ya? Firmaların Upload cimriliğini anlamıyorum. TurkNet simetrik veriyorsa diğerleri de vermeli.

İşte keşke altyapım Türknet'in gigafiber altyapısı olsa da simetrik 1000 mbps hızları alabilsem... Ama telekomun fiber altyapısı var ve max upload hızı 50 veriyorlar maalesef.

Simetrik hız konusunda tamamen fiirmaların aç gözlülüğünden kaynaklı. Türkiye'de 1 gpbs altyapılar daha yeni yeni yaygınlaşıyor. Sizin istediğiniz 2 gbps paketler için önce apartmanlara koydukları fiber sonlandırma cihazlarını yenilemeleri gerekir çünkü fiber altyapıda önemli olan şey apartmana koydukları fiber sonlandırma cihazının kalitesidir. TürkNet, Türk Telekom ve Turkcell kendi altyapıları üzerinden binalara maks 1 gbps hız destekleyen fiber sonlandırma cihazı koyuyor. Malesef bu yüzden 10 gbps destekli fiber sonlandırma cihazını yakın bir zamanda göreceğimizi hiç zannetmiyorum. TürkNet ve Superonline bazı pilot bölgelerde 10 gbps hız denemeleri yapıyor ama yaygınlaşması için bence daha çok erken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…