Fiber altyapı başvurusu nasıl yapılır?

Çilekli Süüt

Decapat
Evimizde Türk Telekom internet var yıllardır. 70 download 15 upload sanırım üstü değil. Bizi 1.5 - 2 yıl önce altyapı ile ilgili aradılar, bir daha arayan olmadı. Oyun oynuyorum, odamda jitter sürekli +200, Valorant oynuyorum ms çok dalgalı. 10ms'den birden 100ms'e fırlıyor. Sürekli adam vuramıyorum, indirme şu an 10 Mbps. Gerçekten bıktım, ne yapmam lazım? Modem ayarlarında internet hızı 240Mbps yazıyor, altyapı için ne yapmam gerek? Desteğe mail attım, geri dönüş yapmadılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şu anki interneti iptal ettirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise yeni internetinizin bayisine gidin orada yardım ederler. İnternet olarak Turkcell Superonline öneririm. Ben hiç sorun yaşamadın şu ana kadar. Sizin tercihiniz. Bir de Türk Telekom önermem. Bizde de önceden o vardı. Çok az çekiyordu internet. 5 Mbps bile değildi. (sözde vdsl vardı ama adsl var)

Öncelikle şu anki interneti iptal ettirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise yeni internetinizin bayisine gidin orada yardım ederler. İnternet olarak Turkcell Superonline öneririm. Ben hiç sorun yaşamadın şu ana kadar. Sizin tercihiniz. Bir de Türk Telekom önermem. Bizde de önceden o vardı. Çok az çekiyordu internet. 5 Mbps bile değildi. (sözde vdsl vardı ama adsl var)
Talep oluşturmak için neden aboneliğini iptal ettirsin?

reşit değilim 17 yaşındayım henuz ailemle konuşcam

Modem ayarlarında yazan 240Mbps modemin Max desteklediği hız, 70 Mbps kullanıyorsanız ve fiber yoksa ki fiber olsa zaten o modemi kullanamazsınız, VDSL altyapıdasınız demektir. Max 100 Mbps verir. Binanızda Superonline altyapı var mı aşağıda kutulara bakın ya da sitesinden sorgulayın aynı şekilde Türksat'ın kendi altyapısı var mı Kablonet ona da bakın şayet bunlar varsa o internet sağlayıcıya geçin. Telekom VDSL altyapı bulunan apartmanları fiber getirme konusunda iplemiyor. Wi-Fi ile bağlıysanız CAT6 Ethernet kablosu ile bağlanın bu paket kaybı yaşamanızı engeller. Araştırma yapıp bilgi edinmeden ailenizi yönlendirmeye çalışmayın yanlış kararlar almasına sebep olabilirsiniz.

Fiber talebi için bağlı olduğunuz Türk Telekom müdürlüğüne gidip yetkililerle görüşebilirsiniz. Orada planlama ekibini bulmanız lazım. Ya da linkedin üzerinden Ümit Önal'a mesaj da atabilirsiniz. Onlar sizin adınıza müdürlükle iletişime geçip oradan gelen cevabı size iletebiliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı