Fiber altyapı nasıl getirilebilir?

AliEn38

Megapat
Selam evde 40 Mbps VDSL kullanıyoruz fakat ara ara kopmalar oluyor, ben de tek tek mahalleyi araştırdım.
Fiber bağlı olduğunu bildiğim siteler vardı km hesabı yaptım ve Turkcell için 1.1 km, Türk Telekom için 1.6 km fiber hat çekilirse evime fiber hat geliyor.
Bu mesafe için fiber hat, yönlendiriciler vs maliyeti Turkcell ve Türk Telekom için tahmini ne kadardır, talep etsek çekerler mi?
Bu ortalama 1.5 km diyelim mesafe içinde belki yüzlerce ev var gidip tek tek dilekçe toplamakla uğraşamam, hangi firma hat çekimine sıcak bakıyor bilgilendirirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsi plan dahilinde ilerliyor. Yoğun talep olmadıkça da getirmiyorlar. Özellikle Türk Telekom talebe bakmıyor. Türknet gigafiberi talebe göre getiriyor ama sanırım çok fazla olması lazım.

Ben bitişiğimdeki binadan çektiremedim. Zor gibi 1 1.5 kmlere hiç çekmezler.

Evinizin önünden dahi geçse fiber, planda yoksa sizin eve fiber çekmezler. benim evim 3 katlı evin önünden fiber geçiyor ve yeni bina evde adsl dahi yoktu. Karşı komşunun evinden kablosuz bağlanıyordum. Buna rağmen mühendise yalvar yakar zorla bağlattım ve 3 katta fiber alması şartıyla kaldıki isiznki1.5 KM hiç şansın yok..

Firmalarw gidip derdini anlat. Sansliysan seni doğru adama yönlendirirler ve toplamda 1 saatini almaz. Ne yapman gerektiğini ayrıntısıyla öğrenmiş olursun.

Ben 2 metrelik yere (evimin önündeki elektrik direklerinden saha dolabına daha uzak birine fiber gidiyor) getirtmeyi beceremedim. ADSL'den VDSL'e geçiririz seni anca dediler. Onunla yetiniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…