Fiber altyapı saha dolabının dolu olması ne anlama gelir?

Peki kurulum ekibi obk kabloyu çeker mi geldiklerinde
OBK kabloyu gelen kurulum ekibi (bu Telekomun ekibidir...) çekmez. Görevleri o değil.

FTTH konusundaki aksamalar işleri yapanların tek deği 3 ayrı taşeron ekip tarafından yapılmasından kaynaklanıyor. 1. Ekip binaya genellikle turuncu renkli olan fiber optik kabloyu çeken ekiptir. 2. Ekip binaya OFDK dediğimiz fiber dağıtım kutusunu takan ve binaya çekilmiş olan F/O kabloyu bu kutuda sonlandıran ekiptir. 3. Ekip, OFDK'dan (daha doğrusu OFDK'ya girecek şekilde) abonelere (dairelere) OBK'ları çekecek olan ekiptir. Bu 3 ekibin bu sırayla ve eşgüdüm içinde çalışmaları gerekiyorken özellikle son 3-4 aydır bu sıralama karmakarışık yapılmakta. 2. Ekip gelip binaya OFDK takıyor ama binaya daha dışarıdan F/O kablo gelmiş değil. Ya da abonelere OBK çekilmiş ama gerisi yok! Sistemde abone adresinde FTTH aktif edilmiş gibi gözüküyor ama ortada aktif edilmiş bir şey dahi yok. OFDK ve turuncu F/O kablo gelmiş ama OFDK bağlantısı yapılmamış (yapılmadan unutup gitmişler...).

Abone bu detayları nereden bilsin? FTTH altyapısını sorgulamalarda aktifmiş gibi görüyor, müracaatını yapıyor. Bu sefer Telekom'un kendi kurulum ekibi geliyor ama OFDK'da fiber bağlantısı yapılmamış olduğundan sinyal de olmayınca, "burada şebeke yok!" deyip geri dönüyor...

Benim bir yanlışım yok değil mi hocam ofdk kutusunun obk kabloları bağlanmadan abonelik alamaz yanlış mıyım?

Kutu bu dairelere kablo çekilmedi 1 hafta önce kutu baglandı 1 hafta sonra kabloları cekerler
Dediler gelen giden yok

Dosya Ekleri

• c38a0699-4cf1-44a5-958c-22d43cd1f9e7.jpeg
    176,2 KB · Görüntüleme: 29
Kutu bu dairelere kablo çekilmedi 1 hafta önce kutu baglandı 1 hafta sonra kabloları cekerler
Dediler gelen giden yok
Kutu, FTTH için kullanılacak OFDK kutusu. Burada bir yanlışlık yok. Ancak fotoyu biraz daha uzaktan çekip tekrar yollarsanız bu OFDK'ya dışarıdan gelen F/O kablosunun da sokulduğundan emin olmalı.

Benim bir yanlışım yok değil mi hocam ofdk kutusunun obk kabloları bağlanmadan abonelik alamaz yanlış mıyım?
Tabi ki, teknik olarak OFDK'ya hem Telekomun dışarıdan gelen F/O kablosu hem de abonelere (dairelere) çekilen OBK'lar olmadan FTTH altyapısı o binada bitirilmiş olamaz, kise de FTTH abonesi olamaz.

Ama bugünlerde sorgulama sitelerinde öyle saçma sapan bilgiler çıkmakta ki!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…