Fiber altyapı türü nedir?

meraklinet

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, benim bulunduğum adrese bugün fiber altyapı geldi. Fiber altyapı hakkında pek bir bilgim yok. İnternet sağlayıcı şirketlerin web sitelerinde bulunan altyapı sorgulama bölümünde böyle bir tablo ile karşılaştım bu tablo ne anlama geliyor? Fiber kablo evime kadar mı geliyor yoksa mahalleye kadar mı? Açıklar mısınız?

Bu görsele göre mahalleye geliyor.
Ama sistemlere geç düşebilir.

Eğer binaya ya da daire girişine yeni kablo çekilmişse bu fiberdir.

Fiberoptik kablolarla taşınan en hızlı internet türüdür. Yerine göre GBps'lere kadar çıkan hızlar görebilirsiniz. Yani geldiyse düşünmeden geçin. Pinglerdeki düşüşü gözlerinizle görebilirsiniz. Ayrıca fibernetlere cidden güzel kampanyalar da yapılıyor.

Size hangi firmanın altyapısı geldi?

Fiber kutu gelmemişse fibere geçemezsin.
Binaya yeni bir cihaz kablo vs çekilmişmi kontrol edebilirsin.
Türktelekom müşteri hizmetleriyle konuştum ve geçiş için alt yapımın uygun olduğu söylendi.Yani fiber kutusu gelmiş mi ?

CAT kablo ile çıkıyorlarsa 100 Mbps gibi bir limitiniz olur, fiber çıkıyorsa Gbps alırsınız. Tablo bir şey ifade etmiyor sizin durumunuzda. Mesela benim evime GPON denen fiber bağlantı giriyor ve 1 Gbps hız alabilme potansiyelim var. 200 Mbps paket kullanıyorum uzun zamandır ve hiçbir sorun yaşamıyorum.

Türktelekom müşteri hizmetleriyle konuştum ve geçiş için alt yapımın uygun olduğu söylendi.Yani fiber kutusu gelmiş mi ?
Hocam binanın zemin/bodrum katında veya elektrik odası gibi bir yerde şuna benzer bir kutu varsa fiber altyapı gelmiş demektir: https://www.technopat.net/sosyal/eklenti/0399b30d-4552-4e46-931f-9db688c1938e-jpg.372012/ Müşteri hizmetlerine inanmayın onlar her şeye fiber derler.
Şimdi sizin için ayrıntılı bir yazı yazıyorum düzenleyip birazdan paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…