Fiber altyapıda en çok upload veren firma hangisi?

aspcet576

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Uzun uğraşlar sonucu fiber getirmeyi başardım henüz başlamadılar ama genel müdürlükte bana projeyi gösterdiler, Türk Telekom altyapısı.

Bitince bunun bir rehberini yapmak istiyorum ama aklıma takılan bir soru var.

En çok upload veren firma hangisi? Arkadaşım Superonline altyapısını kullanan bir firmadan çok ucuza gigabit download 200 upload alıyor.

Ben de bu rakamlara çıkmak istiyorum hatta mümkünse simetrik olsun parasını verip alabileceğim bir şey değil galiba.

Uploadımı yüksek olacak bir yöntem önerebilir misiniz?
İsteğimin sebebi kendi evimde Cloud sistemim için ve biraz da hobi amaçlı.

tt altyapısından kablonet sanırım 125 upload veriyor lakin tt ve superonline 50 veriyor ama temmuzda yükselebilir
Hocam neden temmuzda yükseliyor merak ettim bide Türknet kullanan kişilerden altyapı ne kadar destekliyorsa o kadar veriyor gibi bir şey var galiba onun hakkında bilgi verebilecek varsa çok sevinirim birkaç yerde görüyorum altyapım 60 yazıyor ama 120 geliyor turknet sağolsun falan

tt altyapısından kablonet sanırım 125 upload veriyor lakin tt ve superonline 50 veriyor ama temmuzda yükselebilir
TT altyapısından hiçbir firma TT'nin belirlediği hızlardan daha yüksek veremez. Kablonet'in TT altyapısından verdiği upload değerleri TT'nin belirlediği limitlerin bile çok çok altında. O bahsettiğiniz 1000/125 paketi Türksat'ın kendi fiberi için geçerli.

TT'nin firmalara izin verdiği hız limitleri (Firma isterse daha düşük verebilir ama daha yüksek veremez):
Down/Up:
24/12
35/12
50/15
75/15
100/20
200/30
500/40
1000/50

Şimdi de Türksat'ın TT altyapısından verdiği hızların listesi (Firma kendi inisiyatifinde TT'nin limitlerinden daha düşük hız veriyor):
1749577161711.png

Kaynak: Tarifeler - İnternet | Kablo

TT altyapısından hiçbir firma TT'nin belirlediği hızlardan daha yüksek veremez. Kablonet'in TT altyapısından verdiği upload değerleri TT'nin belirlediği limitlerin bile çok çok altında. O bahsettiğiniz 1000/125 paketi Türksat'ın kendi fiberi için geçerli.

TT'nin firmalara izin verdiği hız limitleri (Firma isterse daha düşük verebilir ama daha yüksek veremez):
Down/Up:
24/12
35/12
50/15
75/15
100/20
200/30
500/40
1000/50

Şimdi de Türksat'ın TT altyapısından verdiği hızların listesi (Firma kendi inisiyatifinde TT'nin limitlerinden daha düşük hız veriyor):
Eki Görüntüle 2509171
Kaynak: Tarifeler - İnternet | Kablo
Hocam bunun bir yolu yok mudur bireysel fiyatlar ile orantılı yani altyapı destekliyor verilmemesinin nedeni nedir anlamış değilim. Çok eskiden vdsl kullanırken hız sorunu çektiğim için upload hızımı paket hızının üstünde tutmuşlardı böyle şeyler yapılamaz mı kişiye özel istek üzerine elite saha ekibi yapmıştı sanırsam

Yolu ya birden fazla abonelik bağlatıp Load/Balancing ile internetteki birleştireceksiniz ya da başka fiber altyapı getirtmeye çalışacaksınız TurkNet, Atlantis vs. veya çok yüksek paralara metro Ethernet tarzı şeylere yöneleceksiniz. Ha şunu da ekleyeyim Türk Telekom'un yüksek uploadlı paketler çıkaracağı söyentisi var ama ne olur bilemiyorum. Şimdi paylaşacağım resim firmaların TT panelinden kullanıcıların hızını seçtiği yerin ekran görüntüsü, resimdeki hızlara takılmayın bu resim eski, benim önceki mesajda yazdıklarım güncel ama sistem hâlen aynı elle girme gibi bir yol yok belirleneni seçebiliyor firmalar.

Eki Görüntüle 2509192
Resim kaynak:

Hocam diğer internetleri getirmem imkansız yatırımları yok çünkü bulunduğum bölgede.

İnternet birleştirmede IP sıkıntısı oluyor tek IP vermiyor onu birleştirmek için arasunucu falan kullanabilirsiniz diyorlar ama biraz sıkıntı bir sistem çoğu sunucu desteklemiyor galiba.

Son düzenleme:
Yolu ya birden fazla abonelik bağlatıp Load/Balancing ile internetleri birleştireceksiniz ya da başka fiber altyapı getirtmeye çalışacaksınız TurkNet, Atlantis vs. Veya çok yüksek paralara Metro Ethernet tarzı şeylere yöneleceksiniz. Ha şunu da ekleyeyim Türk Telekom'un yüksek uploadlı paketler çıkaracağı söyentisi var ama ne olur bilemiyorum. Şimdi paylaşacağım resim firmaların TT panelinden kullanıcıların hızını seçtiği yerin ekran görüntüsü, resimdeki hızlara takılmayın bu resim eski, benim önceki mesajda yazdıklarım güncel ama sistem hâlen aynı elle girme gibi bir yol yok belirleneni seçebiliyor firmalar.

Screenshot_2025-06-10-20-53-10-425_com.miui.gallery.png

Resim Kaynak:

İnternet birleştirmede IP sıkıntısı oluyor tek IP vermiyor onu birleştirmek için arasunucu falan kullanabilirsiniz diyorlar ama biraz sıkıntı bir sistem çoğu sunucu desteklemiyor galiba.
Ara sunucunun desteklememesi gibi bir durum olmaz. Kendinize bir VPS kiralayıp içine VPN sunucusu kurabilirsiniz. Onun dezavantajı da ping vs. olabilir ayrıca biraz teknik bilgi gerektiriyor.

Şöyle bir istisna var sadece hiç mi yolu yok dediğiniz için söylüyorum. Eskiden Nokia marka ONT cihazı olanlarda 100 Download / 1000 Upload geliyordu bir hata sonucu ama düzeltildi diye biliyorum. Huawei ONT kullananlarda da halen 100 Download paketinde 20 yerine 50 upload geliyor ama artık Huawei cihaz çok nadir veriliyor yeni aboneliklerde ayrıca cihaz seçme seçeneğiniz de yok ne verirlerse o. Zor bir ihtimal olduğu için bahsetme gereği duymamıştım.

Yani firma yine 100/20 seçiyor ama size 100/50 geliyor Huawei ONT'niz varsa, mesela bende var 100Mbps kullanırken 50 Upload alıyordum ama paketimi 200'e yükselttim şimdi 30 alıyorum.

Son düzenleme:
Anladım hocam teşekkür ediyorum.
Beklemekten başka çarem yok açıkçası btk ya şikayet oluşturup beklemek lazım yüksek uploadlar için inşallah en yakın zamanda kullanıma açılır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı