Fiber altyapıda upload hızı 3 Mbps veriyor

NierWP

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sistem: İnno3D İchill 4X RTX 3080 10GB | Ryzen 5 5600 | Gigabyte Aorus Elite B550M | Corsair Vengeance 8x4 32GB 3200MHz | Cougar Poseidon Elite 360MM | Samsung 970 EVO 500GB M2 | Zoko King White | 1TB HDD
Ekipman: Logitech Superlight x Beyaz Wireless | Darmoshark Top75 Wireless Beyaz | Razer Barracuda X Beyaz Wireless | Asus Rog Carnyx Mikrofon Beyaz
Samsung G4 240HZ 27''
Merhaba, öncelikle Superonline fiber altyapım var ve 1000 Download'a 50 upload alıyorum. Ancak testmy.net üzerinden upload testi yaptığım zaman ya da yayın yaptığım zaman upload hızım maksimum 3 oldu. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Ek olarak aygıt yöneticisindeki boşaltmayı geniş gönder IPv4 ve IPv6'yı devre dışı bıraktım ancak yine bir sonuç alamadım. Teşekkürler.

Kullandığınız Router-ONT-OLT kaynaklı Bufferbloat olabilir. Bufferbloat test sonucunuzu paylaşabilir misiniz?

Fiber kullanıcısında böyle değerler olamaz. Kablolu bağlantıda test ediyorsanız bu değerleri hiç vermez. Ya router ya ONT cihazı ya da santralde bulunan OLT cihazınızda sorun var. Kablolu mu test yaptınız?
evet kablolu test yaptım ancak bu sorun başka bilgisayarlarda olmuyor sadece upload kısmı benim bilgisayarımda problemli

Evet kablolu test yaptım ancak bu sorun başka bilgisayarlarda olmuyor sadece upload kısmı benim bilgisayarımda problemli

Kullandığınız bilgisayarın Ethernet sürücüleriyle ilgili bir sorun olabilir ya da bağladığınız kablo ile ilgili bir sorun olabilir. Kullandığınız bilgisayarın anakartı nedir?

aorus elite b550m
kabloyu daha yeni aldım önceki kablodada aynısını yapıyordu
daha önce bu sorunu boşaltmayı geniş gönder IPv4 ve IPv6'yı devre dışı bırakarak çözmüştüm ancak şimdi o da olmuyor

Benzer bir sorunu yaşıyordum sorunum download ile ilgiliydi. Kablo değşince düzensizlikler düzeldi. İnternet kafasına göre bir 200Mbps bir 100Mbps oluyordu meğerse kablo CAT6 olmasına rağmen içten arızalıymış.

dediğim gibi daha öncede bu arıza vardı. farklı bir kablo ile boşaltmayı geniş gönder IPv4 ve IPv6'yı devre dışı bırakarak çözmüştüm şimdi daha kaliteli bi kablodayım ama herhangi bir çözüm bulamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…