Merhaba, oturduğum bina garip bir binadır efenim. Misal, asansör çalışınca internetim kopuyor. Neyse efenim, konuya geleyim. Oturduğum bölgeye fiber internet gelecek. Şu an yükleme 6, indirme 13 Mbps maksimum. Bunu fiber ile yükseltme şansım var mı?
Merhaba, oturduğum bina garip bir binadır efenim. Misal, asansör çalışınca internetim kopuyor. Neyse efenim, konuya geleyim. Oturduğum bölgeye fiber internet gelecek. Şu an yükleme 6, indirme 13 Mbps maksimum. Bunu fiber ile yükseltme şansım var mı?
"Asansör çalışınca internetim kopuyor" kısmını okuyunca noluyor yahu dedim. Hocam yoksa siz, ben misiniz?
Vallahi sizinle aynı durumdaydım. Benim internetim de asansör çalıştığında kopuyordu.
Asıl sorunuza cevaben: fiber ile hızınızı yükseltme şansınız elbette var. Fiber altyapının aslında bir sınırı yok sanırım. Bazı testlerde fiber kabloların 300 Tbps (300 terabit) desteklediği çıkmış ama bunlar işin teknik kısmı. Şu an ülkemizde TT, fiber altyapıda en fazla 100 Mbps hız sunuyor.
Anladığım kadarıyla mevcut altyapınız ADSL. Şu adresten altyapınızın durumunu ayrıntılı bir biçimde öğrenebilirsiniz: İnternet Altyapı Sorgulama - GÖKNET İLETİŞİM A.Ş.
Bölgenize fiber gelecekse ve altyapınız da ADSL ise size fiber çekme ihtimalleri yüksek. Siz bu konunun üzerine giderseniz şansınız daha da artar. VDSL'den fibere geçiş sürecimi anlattığım konuyu okumak isterseniz buraya bırakıyorum, belki bir fikir verir: TT altyapısında VDSL'den fibere geçiş sürecim
Haricinde sormak istediğiniz başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.