Fiber internet bağlatmak için ne yapılmalı?

hasanefe

Hectopat
Merhaba 3 katlı 3 dairelik evimiz var. VDSL altyapı internet kullanıyoruz, sürekli kopmalar ve yavaşlamalar yaşıyoruz, bundan mütevellit fiber bağlatmak istiyorum. Mahallemde ve caddemde kullanan var. Her yolu denedim lakin bağlatamıyorum, en son çare dilekçe yazdım o da olmayacak gibi, yapabileceğim bir şey var mı? Ayrıca saha dolabına çok yakın ikamet ediyorum, bunu da belirteyim, santrale mesafem 211metre.

Merhaba 3 katlı 3 dairelik evimiz var. VDSL altyapı internet kullanıyoruz, sürekli kopmalar ve yavaşlamalar yaşıyoruz, bundan mütevellit fiber bağlatmak istiyorum. Mahallemde ve caddemde kullanan var. Her yolu denedim lakin bağlatamıyorum, en son çare dilekçe yazdım o da olmayacak gibi, yapabileceğim bir şey var mı? Ayrıca saha dolabına çok yakın ikamet ediyorum, bunu da belirteyim, santrale mesafem 211metre.

Merhaba, bizim de çok yoğun olmayan bölgede bir arsamızın içinde ev var müstakil oraya yerleştik. Yanı toplasan 3 aile yaşıyor. Geçtiğimiz senelerde bir vatandaş kendi cebinden para vererek fiber altyapı kurdurmuş bizde ondan yararlanıyoruz şu anda. Ttelekom vatandaş kendi cebinden bile karşılasa yasa olarak kendilerinin de kullanma hakkı var. Yani kısacası eğer gücünüz varsa kendi cebinizden para harcayarak yaptırabilirsiniz onun haricinde çevrenizde çok fazla oturan altyapıyı kullanacak kişiler yoksa işiniz biraz zor.1-2 kişinin kullanacağı internet için o masrafa girmiyor maalesef

Saha dolabına yakın(ca) olmanız bakır altyapıdan aldığınız VDSL internet hizmetinin nispeten daha iyi olacağını gösterse dahi sizin zaten bu altyapıdan şikayetiniz mevcut. Ama saha dolabına yakın olmanız maalesef size fiber internet altyapısının kolayca getirileceğinin bir göstergesi değildir. Sadece o saha dolabına Santral'dan fiber optik kablo geldiği doğrudur ama hepsi o kadar! Bakır ve Fiber altyapılar ayrı ayrıdır.

Dilekçe vermekle de maalesef işler çözülem,iyor. Yapabileceğiniz tek şey, bizzat bağlıolduğunuz T.Telekom Md'ne kadar gidip oradaki Erişim Planlama birimiyle görüşmek (müşteri temsilcileriyle boşu boşuna vakit kaybetmeyiniz...). Onlar size en doğru/geçerli bilgiyi (isterlerse) verebilirler.

Saha dolabına yakın(ca) olmanız bakır altyapıdan aldığınız VDSL internet hizmetinin nispeten daha iyi olacağını gösterse dahi sizin zaten bu altyapıdan şikayetiniz mevcut. Ama saha dolabına yakın olmanız maalesef size fiber internet altyapısının kolayca getirileceğinin bir göstergesi değildir. Sadece o saha dolabına Santral'dan fiber optik kablo geldiği doğrudur ama hepsi o kadar! Bakır ve fiber altyapılar ayrı ayrıdır.

Dilekçe vermekle de maalesef işler çözülem, iyor. Yapabileceğiniz tek şey, bizzat bağlıolduğunuz t. Telekom md'ne kadar gidip oradaki erişim planlama birimiyle görüşmek (müşteri temsilcileriyle boşu boşuna vakit kaybetmeyiniz...). Onlar size en doğru/geçerli bilgiyi (isterlerse) verebilirler.

Şanslıyım ki iş yerimin karşısında, hemen gittim dediğiniz birimle görüştüm onlarda aynı dedi maalesef.

Merhaba, bizim de çok yoğun olmayan bölgede bir arsamızın içinde ev var müstakil oraya yerleştik. Yanı toplasan 3 aile yaşıyor. Geçtiğimiz senelerde bir vatandaş kendi cebinden para vererek fiber altyapı kurdurmuş bizde ondan yararlanıyoruz şu anda. Ttelekom vatandaş kendi cebinden bile karşılasa yasa olarak kendilerinin de kullanma hakkı var. Yani kısacası eğer gücünüz varsa kendi cebinizden para harcayarak yaptırabilirsiniz onun haricinde çevrenizde çok fazla oturan altyapıyı kullanacak kişiler yoksa işiniz biraz zor. 1-2 kişinin kullanacağı internet için o masrafa girmiyor maalesef.

60 70 bin civarı ücret talep ediyorlarmış duyduğum kadarıyla o yüzden hiç gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı