Fiber internet başvurusu nasıl yapılır?

BaranHbb

Decapat
Daha fazla  
Selamlar herkese

En geç 6 ay içinde yeni evime taşınacağım.
Taşınacağım yer TOKİ konutları ancak şehir dışında ıssız bir yerde maalesef. Ben bizzat gidip gördüm dört bir yanı boş arazi ve internet konusu kafama takıldı.
Bu konutlarda yerleşim çoğaldığı zaman firmalar internet altyapısını kendi mi getirecek yoksa daire sakinleri olarak biz mi talep edeceğiz?
Gerekli şartları sağlayıp GigaFiber talep edebilir miyiz?

Yanlış bilmiyorsam 300 konut var yani oldukça büyük bir yerleşim yeri olacak. Site içerisinde cami, marketler, parklar, kreş, spor tesisi falan birçok şey düşünülmüş. İnternette mutlaka gelecektir ama benim merak ettiğim bu süreç uzun sürer mi ve şehir dışı bir yere GigaFiber getirirler mi?

Adres sorgulamada hangi altyapı varsa onu verirler. Gigafiber olayı için sizin ve komşularınızın mahalleniz için başvurması lazım.

Adres sorgulamada hangi altyapı varsa onu verirler. Gigafiber olayı için sizin ve komşularınızın mahalleniz için başvurması lazım.
Hocam şehir dışında olduğu için şu an adres bilgisi yok.
Zaten konutların yapıldığı yer tarlalık alan, öncesinde burada altyapı olduğunu zannetmiyorum. Yani hangi firma olursa olsun sıfırdan altyapı olur muhtemelen.

Proje daha bitmediyse bilgi almanız zor. Bittiğinde almaya çalışın. Çoğu kişi Türk Telekom Fiber veya Kablonet Fiber geldiğini söylemiş ama hangi bölgeye ve neye göre bilmiyorum.

Sorumlu kimse görüşün, muhtemelen en doğru bilgiyi verecektir size. Haricinde tahminim 6 ay sonra siz taşındığınızda Türk Telekom'un fiber alt yapısının olacağını düşünüyorum. Çünkü dediğiniz gibi her şey düşünüldüyse muhtemelen interneti de halletmişlerdir; ve Türk Telekom altyapı olmayan yerlere DSL altyapı yerine fiber altyapı kuruyor, çünkü; fiber altyapı bakırdan daha uygun maliyetli.

Biraz önce sorgulama yapmaya çalıştım ama henüz konutların olduğu yerde açık adres bilgisi yok.
Hangi mahalleye bağlı olduğunu bile göremiyorum, sadece harita üzerinde konutlar gözüküyor.
Yakın çevre de altyapı sorguladım ve yakınlarda altyapı görünmüyor en yakın altyapı çok uzakta yani.

Sorumlu olarak kime sorabilirim bilmiyorum, direkt TT’yi arasam onlar bilgi verir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…