Eğer sadece fiber internet için alacaksanız ve ileride ADSL/VDSL hattan internet kullanma durumunuz yoksa sadece router olan modelini yani Keenetic Hopper olanını almanız kafi. Yok ben ADSL/VDSL yeri gelecek fiber de kullanırım diyorsanız o zaman Keenetic Hopper DSL olanını almalısınız. Ben 2 sene kadar Keenetic Hopper DSL modemi VDSL internet hattımda kullandım. Ve bu süre zarfında en ufak bir memnuniyetsizlik yaşamadım. Keenetic mobil uygulaması da ayrı bir olay. Şu an TP-Link modem kullanıyorum. Tether uygulamasının stabilitesi ve yetenekleri Keenetic uygulamasının yanından geçemez. Şimdi haklı olarak diyeceksiniz ki neden bu kadar öve öve bitiremediğin Keenetic modemi değiştirdin? Adresime GigaFiber altyapı geldi. Ben ilk önce 500 MB olan paketi satın alıp internetimi fibere çevirdim. Bu sırada da hala Keenetic Hopper DSL modem routerı yine beğenerek kullandım. Kablolu kablosuz fark etmeksizin 500 MB interneti tam performanslı kullanabiliyordum. Sonrasında da hattın 1 GB interneti destekliyor oluşunun etkisiyle de 1 GB bağlantı hızına paketimi yükseltmeye karar verdim. İnternet hızım 1 GB olunca kabloluda CAT6 kablo ile PC'de tam performanslı şekilde 3-4 ms ping 930-940 MB indirme 55-57 MB yükleme hızını alabiliyordum. Fakat iş Wi-Fi performansına gelince orada 700-740 MB geçemiyordu. Ben de bu sebeple istemeye istemeye Wi-Fi 7 destekli minimum BE3600 hız standardında bir router almaya karar verdim. Oradaki tercihim aslında yine Keenetic markası olacaktı ama fiyatları o kadar çok uçuk geldi ki maalesef başka markalara yönelmek zorunda kaldım. TP-Link Archer BE230 V2 router da fiyat performans olarak tercihim oldu. Şu an genel performansından memnunum. Wi-Fi yakın mesafede kablolu internetle aynı değerleri(ping hariç) size sağlıyor. Açıkçası şu anki TP-Link routerım bana Keenetic kadar uzun ve konforlu kullanabileceğim hissi vermiyor. Yazılım ve arayüz olarak zaten Keenetic'in yanından geçemez. Umarım fikir verebilmişimdir.