Fiber internet ile VDSL2 arasında ping farkı ne kadardır?

Fiber de kesinlikle ping farkı olacaktır. Gerçek bir fiber ise kesinlikle yarı yarıya düşücektir pinginiz.

Fiber de kesinlikle ping farkı olacaktır. Gerçek bir fiber ise kesinlikle yarı yarıya düşücektir pinginiz.

TT fibere başvuracağım. Bildiğim kadarıyla evin içine kadar fiber çekıyorlar.
4000-4500 stabil olacaktır. Ping farkı elbet vardır. 75 ise 60 civarlarına düşer bende öyle oldu.

Normalde pingim LoL'de 53, CS:GO'da 35 idi şu an 53 oldu. O konuyu konuşacağım onlarla viyana sunucusu diyor. Tracert atıyorum Türk Telekom'un viyana çıkışı 32 ping atıyor. Ben 53 olarak geri alıyorum.

CSGO 35 ping görmedim hiç valla VDSL böyle ise Fiber düşünemiyorum.35 TR'de alan hiç görmedim.

Hocam lütfen konuşun artık, 1 aydır foruma yazıyorsunuz, gelip biz konusucaz sizin yerinize en sonunda.

Ben de bu duruma istisnai bir cevap vereyim. Ben Edirne'de oturuyorum. Şehir merkezindeki apartmanda 100 Mbps download, 5 Mbps upload değerlerine sahip Uydunet fiber internetim vardı. Gayet stabil bir internetti ve sorunum yoktu, altyapım da iyiydi. Oyunlarda genelde 70 ping alıyordum. Şu an altyapısı pek iyi olmayan, download snr margin değerleri genelde 15 dB civarı dolaşan, internetin kaynak hattına epey uzak olan bir müstakil eve taşındım ve burada oturuyorum. Burada Ttnet 25 Mbps download, 2.5 Mbps uploadlı VDSL2 bağlantısına sahibim. Evime internet direklerden sarkan kablolar ile ulaşıyor. Yağmurdan, yıldırımdan, kötü havadan çok etkileniyor, aşırı CRC hataları yüzünden neredeyse kullanılmaz hale geliyor. Evimin 500 metre çevresinde internet kullanan 2 hane var. Altyapımın önceki fiber internetimden daha kötü olmasına rağmen aynı oyunda eski fiber netimde 70 ping alıyorken bu nette 50-55 ping alıyorum. Çoğu zaman pingim aynı şehirde oturan arkadaşlarımdan çok daha düşük oluyor. Karşılaştırma yaptığım arkadaşlarım Edirne şehir merkezinde oturuyor ve Uydunet, TTNet, Superonline, Türknet gibi farklı internet sağlayıcılarına sahipler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…