Fiber internet ile ZyXEL VMG3312-B10B Wi-Fi performansı nasıl olur?

O modemin Wi-Fi performansı çok kötü hocam. Önceden kullandığım modem buydu ve menzil genişletici kullanarak bile çekim gücünü yükseltemedim çünkü menzil genişletici bile verimli sinyal alamıyordu.

Peki şu an altyapım 1000 Mbps destekli. Geçsem Fibere, 1000 yerine kaç verir kablosuz olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Emin değilim, Fiber desteği olmayan modemde Fiber internet bağlantısı gerçekleşmez diye düşünüyorum.

Hocam fiber bağlantısı gerçekleştirmeyeceğim ki. Hattımı fibere geçirip bu cihazı da TurkNet'in verecek olduğu fiber modeme bağlayacağım ve AP olarak kullanacağım. Yanlış anlaşılmış sanırım.

Hattımı fibere geçirip bu cihazı da TurkNet'in verecek olduğu fiber modeme bağlayacağım ve AP olarak kullanacağım. Yanlış anlaşılmış sanırım.
Bu detayı şimdi belirttiniz. :)

Modemin sorunu Wi-Fi sinyalini aktaramaması, sinyali alması değil. TurkNet'in verdiği modemden gelen sinyali iyi alır ama modemin (Zyxel, kendisi) dibine girilmediği sürece bağlantı kopuklukları olacaktır bence.

Mbps cinsinden ne dersem yalan olur, zaten hakim olduğum bir konu değil; sadece modemi kullanan bir kullanıcıyım.

Son düzenleme:
Bu detayı şimdi belirttiniz. :)

Modemin sorunu Wi-Fi sinyalini aktaramaması, sinyali alması değil. Modemden gelen sinyali iyi alır ama modemin dibine girilmediği sürece bağlantı kopuklukları olacaktır bence.

Mbps cinsinden ne dersem yalan olur, zaten hakim olduğum bir konu değil; sadece modemi kullanan bir kullanıcıyım.
İlgili birisini etiketleyebilir misiniz AP konusunda? Ayrıca şimdi değil daha önce belirtmiştim AP aradığımı.

TurkNet’in modemine bu modemi kabloyla bağlayıp kablosuz olarak internet paylaşmaya kalkarsanız 2.4 GHz hızlarına takılırsınız. Kağıt üzerinde 300 Mbps hızda veri transferi yapabiliyor ama gerçekte en fazla 100 Mbps civarında olur. 1 Gbps hızı kablosuz olarak aktarabilmeniz için 5 GHz destekli bir cihaza ihtiyacınız var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı