Fiber internete geçince duvardaki Ethernet girişini değiştirmek mi gerek?

• Konuyu başlatan 0x91
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 3.426
Özellikle altyapıyı kim getiriyor bunu bilmeniz lazım.
Altyapıyı Superonline getiriyorsa ve sistem FTTB olacaksa bu sistemi firma site yerleşim yerlerinde yoğun olarak kullanıyor RJ45 prizi taktırmanız lazım.

Diğer türlü Türk Telekom getiriyorsa @High sierranın dediği gibi Telekom bu sistemi pek kullanmıyor bu sefer de sizin bireysel olarak bir şey yapmanıza gerek yok.
Yönetim ile Telekom arasında çözülür bu durum.

Senin nasıl hareket edeceğini belirlemen için sistemin FTTB mi yoksa FTTH mi olacağını kesin bilmen lazım.
Nasıl öğrenebilirim altyapıyı kimin getirdiğini?

Nasıl öğrenebilirim altyapıyı kimin getirdiğini?
Altyapı Sorgulama
Buradan sırayla SoL ve Türk Telekom altyapısı sorgulayın. Ekran görüntülerini bizimle paylaşın.

Gerçi buradan sorgulamayı yapmıştınız. Size Türk Telekom kesinlikle fiber hizmeti sunuyor. Göknet bunu belirtmiş. Alternatif olarak Netspeed üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz.
Merak edilen arkadaşın dediği gibi SoL altyapısı da bulunuyor mu şeklinde.

Geriye zaten bir Türknet bir Kablonet bir de Vodafonenet altyapısı var mı sorusu kalıyor. Bunları kutuyu görerek daha iyi bir fikir sunacağımızı düşünüyorum size. Keşif zamanı gerekiyor apartman içinde size.

Apartmanınızın içinde, yangın çıkışı olur, bodrum olur, merkezi ısınma sistemi olur, kazan dairesi olur böyle konumlarda konumlandırılabilir fiber kutusu. Bu kutunun fotoğrafını çekerseniz altyapınızı öğrenebiliriz.

Tahminimi söyleyeyim. Türk Telekom FTTH var büyük ihtimalle. Bu priz işinize pek yaramayacak çünkü sarı tel kabloyu oradan delerek getirtmek dışında ihtiyaç gidermez.
Bunu aynen anlatıığım gibi doğalgaz kutusu yanından bir delik açılarak evinize getirilecek fiberoptik kablo ile çözme ihtimalleri daha yüksek önceden çekilmemişse bu cam kablo.
Öte yandan SoL ya da Türk Telekom FTTB altyapısı olsa bu prizi CAT6 şuyumlu ekilde değiştirmeniz gerekebilirdi.

---

Yani sorunuzun cevabı bunu bize siz iletebilirsiniz. Apartmanınız içinde küçük bir keşif yapmanız gerekecek. Apartmanınız içerisinde gördüğünüz kabinlerin fotoğrafını çekip buraya yüklerseniz bilgi veririz.

Altyapı Sorgulama
Buradan sırayla SoL ve Türk Telekom altyapısı sorgulayın. Ekran görüntülerini bizimle paylaşın.

Gerçi buradan sorgulamayı yapmıştınız. Size Türk Telekom kesinlikle fiber hizmeti sunuyor. Göknet bunu belirtmiş. Alternatif olarak Netspeed üzerinden de sorgulama yapabilirsiniz.
Merak edilen arkadaşın dediği gibi SoL altyapısı da bulunuyor mu şeklinde.

Geriye zaten bir Türknet bir Kablonet bir de Vodafonenet altyapısı var mı sorusu kalıyor. Bunları kutuyu görerek daha iyi bir fikir sunacağımızı düşünüyorum size. Keşif zamanı gerekiyor apartman içinde size.

Apartmanınızın içinde, yangın çıkışı olur, bodrum olur, merkezi ısınma sistemi olur, kazan dairesi olur böyle konumlarda konumlandırılabilir fiber kutusu. Bu kutunun fotoğrafını çekerseniz altyapınızı öğrenebiliriz.

Tahminimi söyleyeyim. Türk Telekom FTTH var büyük ihtimalle. Bu priz işinize pek yaramayacak çünkü sarı tel kabloyu oradan delerek getirtmek dışında ihtiyaç gidermez.
Bunu aynen anlatıığım gibi doğalgaz kutusu yanından bir delik açılarak evinize getirilecek fiberoptik kablo ile çözme ihtimalleri daha yüksek önceden çekilmemişse bu cam kablo.
Öte yandan SoL ya da Türk Telekom FTTB altyapısı olsa bu prizi CAT6 şuyumlu ekilde değiştirmeniz gerekebilirdi.

---

Yani sorunuzun cevabı bunu bize siz iletebilirsiniz. Apartmanınız içinde küçük bir keşif yapmanız gerekecek. Apartmanınız içerisinde gördüğünüz kabinlerin fotoğrafını çekip buraya yüklerseniz bilgi veririz.

Dosya Ekleri

• FBR.PNG
    FBR.PNG
    10,3 KB · Görüntüleme: 57
  • FBT1112.PNG
    FBT1112.PNG
    9,4 KB · Görüntüleme: 61
@0x91 Hocam buradan görünen Fiber ama aynen dediğimiz gibi eski bir kurulum ise FTTB-Eth hatta FTTB-xDSL (T11-T21 genişbant erişimli fiber kabin) kurulumunda da 100Mbit'e kadar santral mesafesi olmadan hizmet sunma ihtimali bulunuyor.

Eğer altyapı kurulumu yeni ise çok büyük olasılıkla FTTH olur. Eğer kurulum eski ise MDU cihazı ile FTTB Ethernet Fiber ya da FTTB DSLAM cihazı aracılığıyla VDSL internet sunulur. Maalesef sırf ekran görüntüsü ile konuşmamız yetersiz çünkü adını belirttiğim VDSL kurulumlarına bile Türk Telekom fiber adını koymuş durumda. Çünkü örneğin sokağın başına gelen FTTC/FTTN kabinden size gelen bakır kabloya da hiper/fiber adı konmuş durumda.

İnternet Altyapı Sorgulama - Fiber Altyapı - TurkNet -> Şu XDSL FTTB olasılığını da eleyelim. Burada sorgu yaptığınızda Çok Şanslısınız Fiber derse Ethernet ya da FTTH demektir. Eğer VDSL ile 100 derse T11 T21 genişbant erişimli fiber kabin xDSL hizmet anlamına gelir.

Maalesef kavramlar çok karışık biz bile şaşırıyoruz artık.

Umarım FTTH'dır. Düşük ping değerleriyle benzersiz bir kullanım sağlarsınız. Benim de halihazırda bekleyen FTTH kurulumum var aktif olmasını bekliyorum. Ben sorgulama yaptığımda FTTX GPON kısmı boş gözüküyor an itibariyle. Altyapı çalışması tamamlandı ama sinyal alamıyorum henüz. Sabırsızlıkla bekliyorum ben de kendi hizmet sağlayıcımdan FTTH alabilmeyi.

CAT6 priz taktırın bence hocam. Fiber kullanacaksanız CAT6 çok önemli.
Fiber geldiğinde de fiber kablo eve kadar gelecektir zaten. Eğer ONT cihazındaki ethernet kablousunu duvardaki prize takıp başka odaya modemi koyacaksan CAT6 gerekli. Veri kaybı, yavaşlama vb. olmasın yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı