Fiber internete Wi-Fi ile bağlanırsa ping yükselir mi?

robertonur

Picopat
Merhaba, eve fiber bağlattırıyorum fakat babam duvarları delemeyeceğimizi ethernetide ortada bir yerde geçirip görüntüyü bozamayacağımızı söyledi. Hak veriyorum. Anakartımda Wi-Fi özelliği bulunmamakta, bunun için aparat alacağım fakat oyun içinde Valorant'ta 10-12 ping arası alıyordum, Ethernet bağlayamayacağım için bu ping değeri ne kadar artacak? Valorant'ta 20'de olsa problem yok ama CS 2'de Türkiye sunucusu yok zaten en düşük 29 alıyorum bir de daha uzak sunuculara attığında iyice artıyor. Alternatif yol var mıdır ne yapmalıyım? Ve pingim kablo ile bağlanmadan ne kadar artacak?

Merhaba, eve fiber bağlattırıyorum fakat babam duvarları delemeyeceğimizi ethernetide ortada bir yerde geçirip görüntüyü bozamayacağımızı söyledi. Hak veriyorum. Anakartımda Wi-Fi özelliği bulunmamakta, bunun için aparat alacağım fakat oyun içinde Valorant'ta 10-12 ping arası alıyordum, Ethernet bağlayamayacağım için bu ping değeri ne kadar artacak? Valorant'ta 20'de olsa problem yok ama CS 2'de Türkiye sunucusu yok zaten en düşük 29 alıyorum bir de daha uzak sunuculara attığında iyice artıyor. Alternatif yol var mıdır ne yapmalıyım? Ve pingim kablo ile bağlanmadan ne kadar artacak?
Valorant'ta fiber internet değil ama kablo ile bağlandığımda da kablosuz bağlandığımda da sadece 2-3 birim farklılık veya hiç fark olmuyor. Sizinki fiber bence sıkıntı olmaz. Tabi aşırı uzak değilse.

Wi-fi ile eğer binlerce liralık Asus'un canavarları gibi bir modem ve buna uygun da bir Wi-fi alıcısı kullanmadıktan sonra illa bir Ping olacaktır. Bunu en aza indirmek için alacağın wi-fi alıcısını belki 1 2 metrelik usb 3.0 kablosuyla modemden daha rahat sinyal çekecek bir konuma yerleştirebilirsin. Benzerini yazlıkta yapıyorum ve işe yarıyor. Ama yine de kabloda aldığın Ping'i almak dediğim gibi çok üst düzey wireless cihazlarla oluyor.

Ayrıca ethernet kablosunu gayet şık yürütebileceğiniz kablo kanalları bulunuyor. Hatta yassı ethernet kabloları oluyor belki süpürgelik içinden vb yerlerden geçirebileceğiniz.

Hocam zaten fiber baglatacaksaniz bilgisayarin yanina cektirin fiber kablosunu, ekipler %90 yapamayiz diyecektir, siz kurulum icin ekipler geldiginde bir elektrikci cagirin elektrikci hemen sizin odaniza ceksin fiber kablosunu modemi odaniza kurdurun.

Ha kablosuzda ping olur mu sorusuna da soyle cevap vereyim: Ben 1000MBPS Türk Telekom fiber kullanıyorum ve Türk Telekom'un kendi vermis oldugu modeme 5'ten fazla cihaz baglayinca ping artisi oluyor maalesef, Kendim gidip ASUS DSL AX82U modemini aldim ve o sekilde cozdum pingi. LoL Türkiye sunucusunda sabit 6 ping, West sunucusunda sabit 39-40 ping aliyorum, modemle aramda 1 beton duvar var.

ASUS DSL AX82U alacaksan eger kabloluda 600-700 Mbps ustunu Wi-Fi'de ise 500-600 ustunu vermiyor bunu bilerek al.

Bunun cevabını kimse sana net olarak söyleyemez, herkesin modem tipi farklı, bilgisayarı farklı, evi odası, duvar kalınlığı farklı. Yapabileceğin en iyi şey ucuz yollu wifi adaptör alıp deneme yapmak.

Şu üst linkte verdiğim zımbırtıyı 2 sene kullandım fiberle birlikte, modemle aramda 5-6 tane kalın duvar var, bana mısın demedi, testte tam paket hızı ve 5 pingi veriyordu.

Hocam zaten fiber baglatacaksaniz bilgisayarin yanina cektirin fiber kablosunu, ekipler %90 yapamayiz diyecektir, siz kurulum icin ekipler geldiginde bir elektrikci cagirin elektrikci hemen sizin odaniza ceksin fiber kablosunu modemi odaniza kurdurun.

Ha kablosuzda ping olur mu sorusuna da soyle cevap vereyim: Ben 1000MBPS Türk Telekom fiber kullanıyorum ve Türk Telekom'un kendi vermis oldugu modeme 5'ten fazla cihaz baglayinca ping artisi oluyor maalesef, Kendim gidip ASUS DSL AX82U modemini aldim ve o sekilde cozdum pingi. LoL Türkiye sunucusunda sabit 6 ping, West sunucusunda sabit 39-40 ping aliyorum, modemle aramda 1 beton duvar var.

ASUS DSL AX82U alacaksan eger kabloluda 600-700 Mbps ustunu Wi-Fi'de ise 500-600 ustunu vermiyor bunu bilerek al.
Söylüyorum Babama fakat duvarlar kırılması gerekiyor yoksa başka türlü geçiremez birde kapının hemen soluna takılacak modem, orta bir yerde olacak güçlü bi aparat bence bu işi çözecektir diye düşünüyorum 6-7 ping farketse sıkıntı yok daha fazla farketmesinden endişe ediyorum. Sonuçta sadece FPS oyunları oynuyorum.

Söylüyorum Babama fakat duvarlar kırılması gerekiyor yoksa başka türlü geçiremez bir de kapının hemen soluna takılacak modem, orta bir yerde alacak güçlü bir aparat bence bu işi çözecektir diye düşünüyorum 6-7 ping fark etse sıkıntı yok daha fazla fark etmesinden endişe ediyorum. Sonuçta sadece FPS oyunları oynuyorum.

Hocam Ethernet'i kastetmiyorum, Fiber kablosu duvarın içinden geçer modeme interneti veren cam kablodan bahsediyorum, elektrikçi o kabloyu sizin odanızdaki prize kadar duvar içinden geçirebilir modemi de odanıza kurarsınız

Hocam Ethernet'i kastetmiyorum, Fiber kablosu duvarın içinden geçer modeme interneti veren cam kablodan bahsediyorum, elektrikçi o kabloyu sizin odanızdaki prize kadar duvar içinden geçirebilir modemi de odanıza kurarsınız
Anladım, şöylede bir sorun var işte modemi şu an bağlayacağımız yer evin tam ortası, her yerden internet güçlü şekilde çekecek. Gerçi diğerleri çokta mühim değil ya dediğinizi bi babama söyleyeceğim. Teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı